- hirdetés -

Idén októberben nyolcadik alkalommal kapcsolódott be a Táncsics Mihály Gimnázium az Éghajlatvédelmi Szövetség „Mozdulj a Klímáért!” című akcióhét programjába, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy mekkora felelőssége van az embereknek a klímaváltozásban.

A témahét fő célkitűzése az volt, hogy minél több diák, tanár és munkatárs gyalog, kerékpárral vagy tömegközlekedési eszközzel érkezzen az iskolába. A környezetkímélő utazási formákkal végül 2261 zöld mérföldet gyűjtöttek össze az intézmény tagjai.

A tiszta levegő megóvására, és a környezettudatos közlekedés népszerűsítésére egy kiállítással és egy élőképpel is készültek az iskolában, valamint ehhez kapcsolódóan szervezték meg éves papírgyűjtésüket is, melynek során több mint tíz tonna papírhulladékot szállítottak el a nap végén.

– A Levegő Munkacsoport közreműködésével az iskolánk térítésmentesen egy levegőminőség-mérő eszközhöz is hozzájutott. Ezzel a diákok folyamatosan nyomon tudják követni az intézmény környezetének levegő-tisztaságát, valamint össze is hasonlíthatják más résztvevő iskolák, óvodák adataival, vagy akár a világ más részein élők eredményeivel is – mondta Árusné Erős Krisztina, a Táncsics Gimnázium igazgatója.

A diákok emellett rajzaikat is elküldték a klímatárgyalóknak, akik novemberben Egyiptomban ülnek össze az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján. A képeken a Földet jelenítették meg a tanulók, hogyan fog kinézni a klímaváltozás leküzdése után.

A Táncsics a Világ Legnagyobb Tanórája programhoz is csatlakozott, melynek keretein belül összesen 15 osztályban tartották meg azokat a tematikus tanórákat, amelyek a minőségi oktatást és a fenntarthatóságra nevelést helyezik a középpontba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.