- hirdetés -

Magyarország egyik legrangosabb utánpótlás asztalitenisz-versenyének, a Pintér Attila Emlékversenynek adott otthont Orosháza múlt hétvégén. A mezőny az utóbbi évek viszonylatában szűkült, de így is több mint 150 nevezés érkezett.

Föntről örül az apu – szögezte le Víghné Pintér Lilla, a 2008-ban elhunyt edző, sportvezető lánya, amikor arról kérdeztük, hogy mit szól ahhoz, hogy évről évre több száz fiatal áll az asztalok elé. Pintér Attila tiszteletére már 14. alkalommal emlékeztek meg egy utánpótlás verseny formájában.

– Kettős érzések vannak bennem: egyrészt örülünk, hogy ilyen sok gyerek összegyűlik ilyenkor, de szomorú vagyok, hogy ennyi éve már nincs velük apu. Itt is szeretném megköszönni Bogdánffy Csabának, hogy már 14. alkalommal megszervezi a versenyt édesapám tiszteletére – fogalmazott Pintér Attila lánya.

Pintér Attila családja

Az ASE Orosháza szakmai referense elmondta, a megszokottól eltérően most nehezen jött össze a mezőny. Egy-két héttel a verseny előtt még nagyon kevesen neveztek. Bogdánffy Csaba szerint örülni kell annak, hogy most sikerült megszervezni az eseményt, hiszen a rendezés járulékos költségei jelentősen megnövekedtek, ami kérdésessé teszi a verseny jövőjét.

– Végül 169-en indultak a Pintér Attila Emlékversenyen. Ez ugyan körülbelül a fele a szokásos létszámnak, de a jelenlegi körülmények között azt gondolom, ez is jónak mondható. Három korosztályban (U11, U13, U15)  fiú és lány kategóriában indulhattak a sportolók, így a nevezések száma 270-re tehető, plusz a párosok, ami körülbelül további száz nevezés – sorolta a szakreferens.

Fotó: Horváth Bence

A megmérettetés rangját az is mutatja, hogy Magyar Asztalitenisz-szövetség a legmagasabb, aranyfokozatba sorolta. Ez azt jelenti, hogy az itt szerzett ranglistapontok is többet érnek. 

Az ASE Orosháza egy teljesen új, fiatal generációt nevezett a versenyre, számukra a legfontosabb a tapasztalatszerzés volt. A legjobb eredményt Vadász Réka, aki U11-ben főtáblára jutott, az eggyel nagyobbak között pedig a harmadik helyen végzett. U11-ben Szőke Anna és Sánta Elena sem jutott a főtáblára, míg U15-ben Bényei Nelli a főtáblára jutott.
Az Eötvös DPSE U11-ben Szenes Ivánt és Kéri Kristófot nevezte. Schneider György edző elmondta, hogy kilencéves koruk ellenére remekül megállták a helyüket és értékes tapasztalatokat gyűjtöttek. További eredmények, a MOATSZ honlapján találhatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.