- hirdetés -

Idén is megrendezték a már hagyománynak számító Színek hete programsorozatot az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda alsó tagozatos gyermekei számára. A hét az ősz jegyében zajlott, a tanulók mindennap más színekbe öltözve vettek részt a foglalkozásokon.

A hétfő színe a barna volt az Eötvös iskolában. Ezen a napon egy színes, mozaik képet készítettek a gyerekek, amely a sportiskola tizenöt évét szimbolizálta. Kedden már narancssárga pólók és pulóverek lepték az iskola folyosóit. Különböző régi játékokkal ismerkedtek meg, mint az amőba, a torpedó, az akasztófa, a nagyszülők felajánlásának köszönhetően pedig malmozni és sakkozni is megtanultak a gyerekek, de a Gazdálkodj Okosan társasjátékkal is megismerkedtek. A nap kiemelkedő programja a diavetítés volt.

– Egy mozgalmas, színes hetet szerettünk volna biztosítani a gyerekeknek. A napok mindig jó hangulatban teltek, a gyerekek azóta is emlegetik, hogy mikor lesz legközelebb retró délután, vagy barkácsolás. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos a diákok életében a vidámság, a kreativitás, ezért kollégiámmal mindig arra törekszünk, hogy egy szeretetteljes légkört alakítsunk ki – mondta Dér Ildikó, a programsorozat szervezője.

Szerdán a piros és a bordó színé volt a főszerep. Ez a nap barkácsolással telt el, ahol az őszhöz kapcsolódó díszeket készítettek a diákok és az óvodások egyaránt. Volt aki rókát, pókot, sünit, de volt, aki gombát vagy tököt készített el a színes papírokból. A csütörtök a zöld napja volt, amikor a mozgás került a középpontba. A diákok a testnevelés óra keretein belül a színek sorversenyén küzdhettek meg egymással, majd délután zumbával zárták a napot.

A hét utolsó napja a kék, illetve a fehér színek jegyében telt. Ezen a napon egy közös filmnézéssel zárták a Színek hetének programsorozatát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.