- hirdetés -

A nyugdíjasok a nehéz helyzetekben is számíthatnak a kormányra – hangsúlyozta Erdős Norbert. A térség országgyűlési képviselője örül annak, hogy partnerként tekintenek a nyugdíjasokra, akik így kedvezményezettjei lehetnek a gazdasági folyamatok alakulásának.

A kormány törekszik arra, hogy az egész Európát sújtó energiaválság és a háborús infláció idején is megőrizze a nyugdíjak értékét. Ennek érdekében január 1-jei visszamenőleges hatállyal 4,5 százalékkal emelkedik a nyugellátások összege. Ezzel a harmadik emeléssel idén összességében 14 százalékkal növekszik a nyugdíjak összege, hiszen a januári ötszázalékos emelést egy júniusi, 3,9 százalékos is követte, és minden esetben januárra visszamenőleg járnak. Az inflációs nyugdíjkiegészítést november 10-15-e között kapják kézhez a nyugdíjasok.

– Az eddigiekben is a párbeszédre építette a polgári kormány a munkáját, és mindig kiemelten fontosnak tartotta a nyugdíjasokat képviselő civil szervezetekkel, érdekképviseletekkel történő közös munkát. Ennek mentén nyugdíjpolitikánk lényege, hogy idősebb honfitársaink is kedvezményezettjei legyenek a hazai gazdasági folyamatok alakulásának. Ne feledjük, hogy aktív éveikben évtizedeken át dolgoztak az országért, nevelték gyermekeiket, ilyen módon ők is hozzájárultak az elmúlt évek sikereihez – hangsúlyozta Erdős Norbert.

Döntés született a nyugdíjprémiumról is. A gazdasági növekedésnek köszönhetően a kormány immár ötödik alkalommal tud nyugdíjprémiumot fizetni, ami ez évben a novemberi nyugdíjjal egy időben fog megérkezni.

Elmondható, hogy Magyarország kormánya 2010-ben szövetséget kötött az idősekkel: azóta a nyugdíjak – a novemberi kiegészítő emelést figyelembe véve – 66,8 százalékkal nőttek, a vásárlóerejük pedig a 13. havi nyugdíj visszaépítésével mintegy 20 százalékkal javult

– Dél-Békés országgyűlési képviselőjeként nagyon örülök annak, hogy a kormány partnerként tekint a nyugdíjasokra. Számunkra ez nagyon fontos, hiszen alapvetően az elöregedés jellemzi településeinket. Természetesen mindezek mellett azon is dolgozunk polgármestereinkkel közösen, hogy minél több olyan projekt és kezdeményezés valósuljon meg térségünkben, amelyekkel a helyben maradásra, illetve a visszaköltözésre tudjuk ösztönözni a dél-békési fiatalokat – zárta Erdős Norbert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.