- hirdetés -

Október 16-án rendezte meg az Orosháza Városi Tenisz Klub szezonzáró Vári László Emlékversenyét. A csapat vezetőedzője, Németh István elégedetten tekintett vissza a 2022-es szezonra, mind a csapatbajnoki, mind az egyéni szerepléseket illetően. A tanítványok közül a 12 éves Szilasi Dávid is számos versenyen vett részt az idényben, ezúttal őt mutatjuk be olvasóinknak.

Szilasi Dávid legutóbb a szezonzáró előtti hétvégén vett részt versenyen, a Kinder Kupa sorozat szegedi állomásán és állhatott fel a dobogó második fokára. Ez a 10 részes versenysorozat utolsó állomása volt, mellyel együtt összesen hét alkalommal mutathatta meg ügyességét. Ugyan három versenyre nem jutott el, de pontjainak és dobogós helyezéseinek köszönhetően az összetett harmadik helyén végzett korcsoportjában.

A 12 éves fiatalember 3 évvel ezelőtt talált rá sportágára és már második éve jár versenyekre. Az idei Kinder Kupa-sorozatban többször is ért el dobogós helyezéseket. A Százhalombattán rendezett forduló során harmadik lett, Egerben szintén a harmadik helyen zárt, míg Pécsett a kiemelt verseny vigaszágán lett második. Édesapja, Szilasi Tamás elmondta, hogy Dávid jelenleg korcsoportváltásra készül, a következő évtől az F14-es kategóriában indul majd, ez egyébként is vízválasztó életkor a legtöbb sportágban.

Idén több ízben is felállhatott a dobogóra

– Több versenyen is elindult ebben a korcsoportban is külön engedéllyel, hogy kicsit szokja a közeget, hiszen a jövő évtől már csak ott fog versenyezni. Persze nehéz dolga lesz, hiszen még így is ő lesz a kisebb és a tapasztalatlanabb a 13 és 14 évesek közt – nyilatkozta Szilasi Tamás és Dávid edzője, Németh István.

A teljesítménye mindenesetre biztató, hiszen a legutóbbi szegedi megmérettetésen egy lázzal, fogyással járó kéthetes betegséget követően sikerült ismét szép eredményt elérnie, így az ott megszerzett második helyezést a szokottnál is nagyobb örömmel fogadta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.