- hirdetés -

Az Orosházi Határőr Nyugdíjas Egyesület tagjai töltötték meg péntek délelőtt az Alföld Gyöngye Hotel rendezvényközpontját. Az egyik legaktívabb orosházi nyugdíjas szervezet kettős ünnepre hívta össze tagjait.

Mint Hortobágyi Zoltán, az egyesület vezetője elmondta, az egyesület minden évben megünnepli a Nemzetközi Idősek Napját, és ez az idei összejövetel egybe esik a nyugdíjas egyesület megalakításának harmincadik évfordulójával. A rendezvényen az egyesület százhatvan fős tagságából, mintegy százharmincan vettek részt.

Megtisztelte jelenlétével az ünnepséget többek mellett Zalai Mihály a Megyegyűlés elnöke, Vörös Ferenc rendőr ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Dávid Zoltán Orosháza polgármestere.

Az egyesület tagjai a mundért levéve sem pihennek, továbbra is tevékenyen részt vesznek a város életében. Többek közt különféle programokat szerveznek, és segítik nehéz helyzetben lévő társaikat, azokat, akik annak idején a mindenkori magyar határok védelmére esküdtek fel. Az ünnepi beszédben az eltelt harminc esztendő jelentősebb, illetve évről-évre visszatérő eseményeit elevenítették fel. Az emlékek felidézését segítette a kihelyezett több hatalmas fotóalbum is, melyet az ünnepi beszédek és a hivatalos rész után bárki átlapozhatott.

Zalai Mihály is méltatta az egyesületben folyó munkát, a tagság aktivitását és a városért és az egymásért való tenni akarást.

Vörös Ferenc, megbízott főkapitány elmondta, mindenképp fontosnak érezte, hogy személyesen legyen jelen az évforduló és az idősek napja megünneplésén.

– A jövő építésének része a múlt eseményeinek megőrzése. A határőr nyugdíjas egyesület 160 fős tagságát mindenképp fontosnak tartottam megtisztelni azzal, hogy személyesen jelen legyek. Felelősséggel tartozunk értük is és támogatjuk a munkájukat. A Békés megyei főkapitányság és a nyugdíjas egyesület között eddig is jó volt a kapcsolat. Ezt mindenképp szeretnénk tovább vinni és azokat a támogatásokat – legyen az anyagi, vagy szervezésbeli – amelyeket eddig nyújtottunk, a jövőben is biztosítani kívánjuk számukra – hangsúlyozta a főkapitány.

Az ünnepi eseményen a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője ajándékokat is átadott, valamint több egyesületi tagot előléptetett. Vörös Ferenc rendőr ezredes az egyesület elnökének, Hortobágyi Zoltán nyugállományú ezredesnek egy 18. századi francia pisztolyt adományozott, elismerve és megköszönve hosszú ideje tartó, tevékeny munkáját. A Határőr Nyugdíjasok Orosházi Egyesülete részére, a 30. évforduló alkalmából díszoklevelet adományozott.

A protokoláris rész után az orosházi művészeti iskola növendékei illetve a Békéscsabai Jókai Színház művészei adtak műsort, amit a finom ebéd és zene, tánc, jó hangulatú beszélgetés követett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.