- hirdetés -

A múlt hét végén tartotta éves közgyűlését a Határőr Nyugdíjasok Orosházi Szervezete. Az összejövetel egyben tisztújító közgyűlés is volt.

Mint Hortobágyi Zoltán, nyugállományú rendőr ezredes, a nyugdíjas szervezet elnökétől megtudtuk, az elnökséget náluk is négy évre választja a tagság és a mostani időponttal ez a mandátum lejárt. Ezért hívták össze a tisztújító közgyűlést, melyen 117 tag vett részt.

A rendezvény elején a szokásoknak és a törvényi előírásoknak megfelelően az elnökség beszámolóját hallgathatta meg a tagság az előző évi munkáról, tervezett és megvalósult programokról. Ezt követően a bizottságok beszámolói következtek. Számot adott munkájáról a pénzügyi-, a közhasznúsági-, a felügyelőbizottság. Valamennyi beszámolót egyhangúlag, ellenszavazat nélkül fogadta el a közgyűlés.

A határőr nyugdíjas egyesület régi-új elnöke, Hortobágyi Zoltán (Fotó: Nagy Kristóf)

Ezután következett a lejárt mandátumú elnökség helyére az új megválasztása. Zsarnai Imre terjesztette elő a jelölőbizottság javaslatát a tisztségviselők személyére vonatkozóan. A közgyűlés az eddigi elnökség munkájával elégedetten, egy kivétellel ismét megválasztotta őket. Az eddigi elnök helyettes, Ludvig József, egészségi állapotára hivatkozva köszönte meg a bizalmat és mondott le tisztségéről.

Az egyesület új elnöksége tehát így fest: elnök: Hortobágyi Zoltán, nyugállományú rendőr ezredes. Helyettese: Varga István, nyugállományú határőr alezredes. Titkár: Kunos Sándorné, nyugállományú határőr alezredes. Gazdasági vezető: Zsurka Jánosné, nyugállományú határőr kormánytisztviselő. Pénztáros: Holecska Józsefné. Kulturális és rendezvény szervezők: Mojsza József és Szabó Pál.

A közgyűlés ezek után elfogadta az idei működési tervet, majd elismerések átadása következett. Elsőként Vörös Ferenc rendőr ezredes, Békés Vármegyei Rendőr-főkapitány adott át értékes porcelán tárgyakat. Rövid bevezetőjében ismertette a főkapitányság jelenlegi munkáját és terveit, illetve biztosította a nyugdíjas szervezetet a főkapitányság további támogatásáról. A főkapitány után Hortobágyi Zoltán elnök jutalmazta a tavalyi évben kiemelkedő munkát végző tagokat.

A nyugdíjas szervezet tisztújító közgyűlése egy jó hangulatú, közös ebéddel zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.