- hirdetés -

A nemzetközi idősek napja alkalmából tartottak kedves ünnepséget csütörtök délelőtt a Platán Idősek Otthonában. A rendezvényre az intézmény lakóinak többsége összegyűlt a nagyteremben.

Szabó Enikővel együtt nótázva kezdődött a rendezvény, majd Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán köszöntötte az időseket, szép korúakat, illetve az intézmény dolgozóit. Mint kiemelte, idősek napját az év minden napján tartani kellene. Beszédében hangsúlyozta, hogy nagyon sokat köszönhetünk az idősebb generációnak, hisz ők építették fel Orosházát. Annak amink van, jó része az ő munkájuk gyümölcse. Reményét fejezte ki, hogy a bölcsességükre, tapasztalatukra, jótanácsaikra a továbbiakban is támaszkodhatunk, majd sok erőt, egészséget, az ünnepi programhoz pedig jó szórakozást kívánt. A városvezető megköszönte az intézmény dolgozóinak áldozatos munkáját is, melyet az itt lakók egészsége, komfortérzete érdekében végeznek.

„Az idősek bölcsességére, tapasztalatára mindig nagy szükség van” (Fotó: Nagy Kristóf)

A polgármester után Antal László önkormányzati képviselő lépett a mikrofonhoz és köszöntötte az ünnepelt időseket. Néhol önkritikus hangú beszédében elhangzott, hogy bár nagyon sokat köszönhetünk az előttünk járó korosztálynak, mégsem mindig törődünk velük annyit, mint kellene.

– A mai rohanó világban sajnos többször feledkezünk meg arról a kedves kötelességünkről, mely az idősek, szüleink, nagyszüleink felé fennáll. Nem töltünk velük annyi időt, amennyit kellene és amennyit megérdemelnének, pedig a figyelem kijárna nekik minden nap, hisz nekik köszönhetjük az életünket és nagyobbrészt azt a világot, amiben élhetünk – mondta egyebek mellett.

Az intézmény dolgozói nevében Brezovainé Olasz Mónika köszöntötte az ünnepelteket (Fotó: Nagy Kristóf)

A Platán Idősek Otthona dolgozói nevében Brezovainé Olasz Mónika intézményvezető-helyettes köszöntötte az ünnepnap alkalmából az ünnepelt időseket és mellettük áldozatos munkát végző kollégáit is. Biztosította az intézmény lakóit, hogy továbbra is mindent megtesznek azért, hogy minél kellemesebben, otthonosabban, jobb körülmények közt telhessenek napjaik.

A beszédek után az intézmény dolgozói és a Mandula színház műsora, majd ízletes és jó hangulatban elfogyasztott ünnepi ebéd következett.

Látva az ünnepeltek arcát, csillogó szemüket talán valóra válik az intézményvezető-helyettes kívánsága: – Jó lenne, ha a mai nap fénye még nagyon sokáig megmaradna a jelenlevők szívében!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.