- hirdetés -

Október 12-én a hagyományoknak megfelelően az Ezüst Fenyő Idősek Otthonában is megrendezték az Idősek Napját. Az ünnepség során a köszöntéseket követően a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei mellett az intézmény dolgozói is felléptek, akik tánccal és humoros jelenetekkel, színdarabokkal szórakoztatták az ellátottakat.

Mind a dolgozók, mind az ellátottak nagyon készültek a programra, ami a megszokott vidámsággal és szórakozással telt számukra. Az Ezüst Fenyő Idősek Otthonában ugyanis az Idősek Világnapja alkalmából októberben tartott ünnepség már szép hagyományokra tekint vissza. Zsiga Józsefné Kovács Mária verset mondott, majd elsőként Benkőné Kiss Zsuzsanna, az intézmény szakmai koordinátora köszöntötte a program vendégeit, majd Dávid Zoltán polgármester vette át a szót.

– Szeretném köszönteni a kedves dolgozókat is, akik minden napjukon segítenek maguknak. Valamint szeretném kifejezni és kijelenteni, hogy ahogy a múltban, úgy a jelenben és a jövőben is az időseket tisztelet és szeretet kell, hogy övezze. Önök ezt megérdemlik, hiszen Orosházáért nagyon sokat tettek és dolgoztak. Azt kívánom, hogy nyugdíjas éveiket minél tovább élvezhessék egészségben, sokat sétálva, családtagjaikkal találkozva – hangsúlyozta.

Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője egy Müller Péter-idézettel kezdte meg ünnepi gondolatait.
– Ősi és érett kultúrákban az öregeket nem azért tisztelték, mert fáradságos életükkel kiérdemelték, nem is abból a józan előrelátásból, hogy egyszer én is öreg leszek és milyen jó lesz, ha nem felejtenek el. Hanem azért, mert a lélek még érzékenyebb volt, a szellem nyitottabb és az öregember óriási élettapasztalatával olyan értékeket jelenített meg, mely a fiatalok számára is vonzó és kívánatos volt – emelte ki.

Hozzátette, az idősek szellemiségét, hatalmas élettapasztalatát mérhetetlenül tisztelnünk kell, útmutatásaik iránytűként jelölik ki számunkra a követendő utat. Az Idősek Világnapját 1991-ben rendezte meg először az Egyesült Nemzetek Szervezete, azóta hagyományosan évről évre köszöntik az idős ellátottakat. Az Ezüst Fenyő Idősek Otthona is arra törekszik, hogy ne csak ez a nap legyen emlékezetes, hanem az év minden napján érezzék a munkatársak figyelmét, akik próbálják ezeket a napjaikat aktívvá, szebbé és meghittebbé tenni.

– Tudjuk, hogy ez nem pótolhatja az otthon melegét, de igyekszünk, hogy szeressenek itt lenni és magas szintű ápolásban, gondozásban és foglalkoztatásban részesüljenek – zárta le mondandóját Bogárné Kiss Ildikó, ezt követően pedig az ünnepi műsor vette kezdetét. Először egy kán-kán táncot adtak elő az intézmény mentálhigiénés munkatársai, majd a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncos növendékeinek a produkciója következett.

A színvonalas előadás után az otthon dolgozói álltak színpadra, egy rendhagyó, Kamupipőke, valamint a Nővérke és a Beteg nevű humoros színdarabokkal. Operettdallamokat is hallhattak a program vendégei, de okleveleket is kaptak az ellátottak. A rendezvény későbbi részei során az otthon dolgozói egy Michael Jackson-táncot is előadtak, de ebéd és mulatság is színesítette a napot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.