- hirdetés -

Utánpótlás világbajnokságon vett részt a magyar kick-box sportág formagyakorlatos csapata. A Contact K.T.H.E. egyesület vezetőedzője Puravecz Péter szakágvezetőként utazott a megmérettetésre, az orosházi egyesület sportolói közül Árvai Fruzsina egy bronzéremmel tette emlékezetessé a világversenyt.

A küzdelmek mintegy 70 ország részvételével zajlottak, a már megszokott európai riválisok (ír, angol és ukrán sportolók) mellett tekintélyes küldöttség érkezett az amerikai kontinensről is, a versenyzők mintegy 60 százalékát az USA-ból, Mexikóból, Kolumbiából vagy éppen Ecuadorból érkező fiatalok töltötték ki a formagyakorlati szakágban. De Puravecz Péter, az orosházi egyesület vezetőedzője, egyben a szakág szövetségi kapitánya is tekintélyes, 23 fős csapattal utazott a világbajnokságra.

– Annyiból volt most nehezebb dolgunk, hogy a korábbi években az ilyen világversenyeken 1-2 nap alatt lement az összes kategória, viszont most nem ez volt a helyzet. Mindennap délelőtt és délután is volt jelenése a versenyzőimnek. Nagyon nagy munka hárult ránk, de szerencsére sikerrel vettük az akadályokat. 4 világbajnoki címet szerzett összesen a magyar csapat, 2 egyénit és 2-t csapatban. Mivel a csapatok 3-3 főből álltak, így összesen 8 sportolónk lett világbajnok. Erre jött még 5 ezüstérem és 7 bronzérem, a szakág tehát története legjobb szereplését érte el az utánpótlásban – mesélte.

A magyar válogatott mellett a Contact K.T.H.E. színeit Árvai Fruzsina képviselte, aki jelentős taekwondoban szerzett tapasztalattal csatlakozott a kick-boxolókhoz. A junior lány kategóriában a pusztakezes szabályrendszerben a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Edzője elmondta, hogy másik sportágában már majdnem fekete övet birtokol, kick-boxban pedig zöld övre tett sikeres vizsgát a nyáron. Bár a két sportág közti átállás nehézkesen indult, de fantasztikus formaidőzítéssel vitte sikerre a tervezett gyakorlatot.

A mozgalmas időszaknak ezzel még nincs vége az orosházi versenyzők számára. A jövő héten 3 indulóval a Szombathelyen rendezett felnőtt magyar bajnokságon vesznek részt. Az országos bajnokságon ráadásul most minden szabályrendszerben egyszerre találnak gazdára a bajnoki címek.
– A tét itt sem kicsi, ha nyerünk és sikerül kvalifikálni magunkat, akkor az Európa-bajnokság következik novemberben, amit a törökországi Antayában rendeznek majd – tette hozzá a vezetőedző.

Puravecz Péter elmondta, hogy két kijutójuk már szinte biztos lesz, hiszen Brebovszky Zoltán és Halustyik Cintia az eddigi eredmények alapján az országos bajnokságtól függetlenül is jó esélyekkel indulhatnak. Ezen kívül fontos feladat vár még Kotvics-Varga Mátéra is, aki a kívánt kategóriákban bajnoki címekkel kvalifikálhatja magát a kontinenstornára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.