- hirdetés -

Kis Rozália rendőr százados volt a vendége a január 16-i diák-közmeghallgatásnak a Petőfi Művelődési Központban. A találkozót ezúttal is Brezovainé Olasz Mónika képviselő és a GYIÖK vezetője, Simon Petra szervezte, hogy a diákok elmondhassák észrevételeiket a városról, emellett feltehessék kérdéseiket a rendőrségi intézkedésekkel kapcsolatban.

Erkölcsi bizonyítvány, priusz, kábítószerfogyasztás, bírságok. Többek között ezeket a témákat érintették a soron következő diák-közmeghallgatáson. A diákok ezúttal is a város különféle iskoláiból érkeztek, többek között a rákóczitelepi tagintézményből és a Táncsics Mihály Gimnáziumból is. Brezovainé Olasz Mónika képviselő elmondta, évente többször igyekeznek ilyen alkalmakat szervezni, hiszen a tanulók jelezték, szükségük van rá.

– Körülbelül 2-3 havonta összeülünk, ahol a diákok kérdéseket tehetnek fel az önkormányzati ügyeket illetően, illetve ők is gyűjthetnek ötleteket a programszervezésekkel kapcsolatban. Mindemellett az elmúlt alkalmak során érdeklődnek a művelődési központ munkája, valamint a rendőrség iránt is – mondta a képviselőnő. – A január 16-i alkalmon éppen ezért Kis Rozália rendőr századost volt a vendégünk, hisz felmerült az igény, hogy a fiatalok feltegyenek néhány kérdést – tette hozzá.

A találkozó elején Brezovainé Olasz Mónika köszöntötte az érdeklődő diákokat, majd átadta a szót a rendőr századosnak, akit minden tanuló jól ismer már, hisz iskolarendőrként több előadást is tartott a különböző intézményeknek.

– Beszélni fogunk ma arról, milyen rendőri intézkedésekkel jár, ha valakit kábítószer fogyasztáson kapnak, illetve feltehetik majd kérdéseiket a priusszal és erkölcsi bizonyítvánnyal kapcsolatban is a diákok. Ehhez kapcsolódóan a bűncselekmények és szabálysértések elévülési idejéről. Közlekedési rendőrként érinteni fogom a helyszíni bírság és feljelentés témáját is fiatalkorúak esetén – ismertette Kis Rozália rendőr százados.

A diákok néhol meglepetten, de érdeklődve hallgatták a szakember előadását a témákkal kapcsolatban. A rendőr százados pedig minden kérdést igyekezett megválaszolni, amire a diákok csak kíváncsiak voltak.

– Én azért tartom jó ötletnek ezeket az alkalmakat, mivel akik itt vannak továbbíthatják az információkat, melyek elhangzottak, az osztálytársaiknak. Meg tudjuk beszélni azokat a témákat, amik minket érintenek és érdekelnek. Izgalmas téma a mostani is, hisz én nem vagyok jártas ebben. Nem ismerem a törvényeket és a jogaimat sem teljesen – fogalmazott Rózsa Anna, a Táncsics Mihály Gimnázium diákja.

A beszélgetés végén a tanulók a városvezetés felé is megfogalmazhatták kéréseiket, kérdéseiket, melyeket Brezovainé Olasz Mónika képviselő továbbít majd a polgármesternek, illetve a jegyzőnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.