- hirdetés -

A harmincadik születésnap egy ember életében is jelentős esemény, de különösen nagy jelentőségű, ha egy mezőgazdasági cég mondhatja el magáról, hogy ennyi ideje dolgozik eredményesen.

A múlt héten, az Alföld Gyöngye Hotel rendezvénytermében gyűltek össze az Orosfarm Zrt. dolgozói és a meghívott partnerek, vendégek, hogy egy kellemes vacsora mellett, fehér asztalnál köszöntsék az évfordulót. Elsőként az igazgató tanács elnöke, Dominkó Norbert kért szót. Beszédében megemlékezett a kezdetekről és az eltelt harminc esztendő történéseiről:

Az igazgató tanács elnöke, Dominkó Norbert idézte fel a cég történetének eseményeit (Fotó: Horváth Bence)

Az Orosfarm Zrt. jogelődjét az Orosfarm Szövetkezetet 1992. szeptember 24-én alapította 80 lelkes alapító szövetkezeti tag. Nagy reményekkel, nem kevés bizonytalansággal, de szerény pénzügyi lehetőségekkel vágtak neki. A szakembergárda harcedzett, jól felkészült személyekből állt. Az egykori Új Élet TSZ-ből való kiválás nem élvezett túl nagy támogatottságot. Sokan úgy gondolták, hogy az Orosfarm külön álló életet élve fenntarthatlan lesz és működésképtelen. Nagyon sok irányból, de főleg az anyacég felől rengeteg volt a negatív hang, miszerint úgysem fog ez sikerülni. A nyolcvan bátor részjegy tulajdonos élükön Dominkó Sándorral, a kritikákat figyelmen kívül hagyva belevágott, hogy valami újat hozzon létre. A fejlődés hamarosan megindult, egyre több földtulajdonos döntött úgy, hogy az Orosfarmot választja mezőgazdasági szolgáltatójának. Az újonnan alakult szövetkezet kezdetben 350 hektáron gazdálkodott, de pár év alatt 1300 hektárra nőtt a megművelt terület nagysága. A 2000-es évek első évtizedében elérte a most is meglévő 2500 hektáros birtokméretet.

Ma már a legkorszerűbb gépekkel művelik a földet (Fotó: Horváth Bence)

– Hálásak vagyunk, és nagyra becsüljük azokat, akik az elmúlt 30 év során hozzájárultak ahhoz, hogy ma egy olyan cégnél tudjunk dolgozni, ahol a körülmények lehetővé teszik a legmagasabb szintű szakmai munkát. Tudjuk, hogy mára a föld tulajdonlása és annak a tulajdonos által való megművelése szétvált egymástól. A földtulajdonosok java más területen tevékenykedik. Mégis együtt lélegzik fel a növénnyel egy kiadós esőt követően, és együtt osztozik fájdalmán ha aszály sújtja. Ezért tudjuk, hogy a feladat, mely ránk esett rendkívül bizalmi jellegű. A jövőben mindig biztosak lehetnek abban, hogy tudásunk legjavát fogjuk nyújtani, hogy a gazdálkodás rengeteg szépsége mellet a lehető  legjövedelmezőbb is legyen – mondta többek között ünnepi beszédében Dominkó Norbert.

A fiatal cégvezető, az ünnepi beszéd végeztével jutalmakat adott át a cég azon dolgozóinak, akik 30, 25, illetve 20 éve a társaság sikereiért fáradoznak.

A harminc éves céget, annak egykori és mai vezetőit dolgozóit méltatta rövid beszédében városunk polgármestere, Dávid Zoltán. Szintén elismerését fejezte ki és további sikereket, valamint az eddigihez hasonló felhőtlen együttműködést kívánt az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke, Brlázs Róbert.

Bereczki Zoltán meg is énekeltette az ünnepség résztvevőit (Fotó: Horváth Bence)

A finom vacsora után az eMeRTon- és Jászai-díjas színművész, Bereczki Zoltán fellépése emelte az est fényét. Kellemes beszélgetéssel, és persze zenével és tánccal folytatódott az ünnepi este.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.