- hirdetés -

Új műfüves focipályát avattak fel Békéssámsonon október 1-jén. Az 50 millió forintból épült létesítményt már hetekkel korábban birtokba vehették a településen élő gyerekek és felnőttek. Az ünnepség részeként a helyiek és a Ferencváros öregfiúk csapata játszott pályaavató mérkőzést.

Kispályás labdarúgó és lábtenisz tornákkal kezdődött szombaton az új műfüves focipálya alkalmából szervezett ünnepség Békéssámsonon, majd a délutáni órákban elsőként Erdős Norbert, a térség országgyűlési képviselője avatta fel a létesítményt. Elmondta, hogy az elmúlt időszakban sok dolgot sikerült átadniuk és megvalósítaniuk a településen, most azonban egy olyan dolog jött létre, ami tényleg mindenkinek szívügye volt az itt élők között.

– 50 millió forint értékű műfüves pályát adunk most át. Nagy öröm ez számunkra, elsősorban azért, mert igazi közösségi térnek gondoljuk, amit igénybe vettek már gyerekek, középkorúak és idősebbek egyaránt. Azok a baráti kapcsolatok, amik itt létrejöhetnek, olyan közösséget formálhatnak, melynek tagjai egész életükben kötődhetnek ahhoz az egyesülethez vagy településhez, ahol felnőttek. A közösségépítés mellett a sport, a mozgás egészségre nevel, a fizikumot is erősíti – hangsúlyozta a képviselő, egyben megköszönte a Ferencváros öregfiúk csapatának, hogy elfogadták a meghívást a rendezvényre. 

Annus István, Békéssámson polgármestere köszöntőjében hangsúlyozta, hogy egy régóta dédelgetett álom vált most valóra. Elmondta, hogy ugyan most történt meg a létesítmény avatása, de a kész pályát már hetekkel ezelőtt birtokba vették az itt élők és bízik abban, hogy a későbbiekben is a szívükhöz nő majd és szerves részét képezi a mindennapoknak. 

Tracsek Oszkár, a település plébánosa köszöntőjében hangsúlyozta, hogy ő maga is szereti a futballt, véleménye szerint nemcsak a lelki dolgokat kell megoldani az életben, hanem a testet is érdemes karban tartani. Ezt követően a plébános egy áldást mondott  pályára, ahol előbb a délelőtti események érmeit, trófeáit és különdíjait osztották ki. Orosházáról a Piros7-es csapata is szép eredményeket ért el a mérkőzések során. 

A rendezvény zárásaként a helyiek és a Ferencvárostól érkező öregfiúk egy barátságos mérkőzéssel avatták fel az új műfüves pályát. Békéssámson lakói, pedig olyan egykori futballcsillagokkal találkozhattak, mint a fradisták kispadján ülő Mucha József, Fischer Pál, Telek András vagy éppen Keller József. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.