- hirdetés -

Kövesse velünk a népszámlálás menetét, aktuális híreit! A népszámlálás időtartama alatt megosztjuk Önnel az aktuális tennivalókat, a legfontosabb híreket és persze az érdekességeket is. Figyelje rovatunk cikkeit. Érkeznek a felkérőlevelek a népszámláláson való részvételre, a kérdőívek kitöltésére október 1-től lesz lehetőség. 

Hétvégén kezdődik az egész országra kiterjedő legnagyobb adatgyűjtés, hazánk történetének 16. népszámlálása. A kérdőívet idén is ki lehet tölteni online módon, ehhez szükséges a levélben kapott 12 számjegyű belépőkód. A hivatalos értesítés nem névre, hanem lakcímre érkezik, tehát háztartásonként mindössze egy darab kódot kap mindenki, amit annyiszor kell használni, ahány felnőttkorú él az adott otthonban. A népszámláláson való részvétel ugyanis nem lehetőség, hanem törvényi kötelezettség. 

Az online kitöltésre október 1-től 16-ig lesz lehetőség, az előzetes információk szerint ez kb. 30 percet vesz igénybe. Akik nem töltik ki interneten a kérdőívet, azokat október 17. és november 20. között számlálóbiztosok keresik fel otthonukban, utána pedig ún. pótösszeírás keretében a település jegyzőjénél tehetnek eleget a kötelezettségnek. Az online kitöltők nyereményjátékra is regisztrálhatnak a kérdőív beküldésekor. A KSH naponta 5 darab 100 ezer forint értékű vásárlási utalványt sorsol ki a résztvevők között. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.