- hirdetés -

Az önkormányzat képviselő-testülete a szeptember 28-án tartott testületi ülésen úgy döntött, hogy az energiakrízis miatt kialakult helyzetre való tekintettel az intézmények, a gazdasági társaságok és a Polgármesteri Hivatal április 30-ig átmeneti működésre tér át.

A hivatalt érintően a megszokott és az ügyfelek által eddig ismert ügyfélfogadási rend megváltozik, mely kapcsán jegyzői utasítás készül majd, amit más sajtó csatornákon is közzé fognak tenni. Ennek megfelelően október 17-től kezdődően a jövő év április 30-ig hétfőn, szerdán és csütörtökön állnak a hivatal munkatársai az ügyfelek rendelkezésére. A hétfői és szerdai napokon egész napos ügyfélfogadás mellett, tehát 8 és 12 óra között, valamint 12:30 és 16 óra között, míg a csütörtöki napokon 8 és 12 óra között várják az ügyfeleket.

– A pénteki munkanap a hivatal működése szempontjából az eddig megszokottakhoz képest sajátosan alakul majd április 30-ig. Péntekenként a Polgármesteri Hivatal zárva tart és a hatósági vagy más szervezeti egységhez rendelt szakterületek más helyszínen fogják a döntéseket előkészítő feladataikat ellátni. Ezeken a pénteki napokon lesznek lefolytatva a helyszíni szemlék, környezettanulmányok is – ismertette a részleteket dr. Burai Mihály, Orosháza jegyzője.

Dr. Burai Mihály, Orosháza jegyzője ismertette a részleteket (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, hogy a testület szeptember 28-i ülésén a szociális és pénzbeni ellátásokról szóló helyi önkormányzati rendeletét is megalkotta, mely során megváltoznak, megemelkednek az egyes pénzbeni és természetbeni ellátásokhoz rendelt egy főre jutó jövedelemhatárok. Ez azt jelenti, hogy ebben a megváltozott környezetben több ügyfél számára teremtik meg az egyes pénzbeni és természetbeni ellátások biztosításának lehetőségét. Egyes pénzbeni ellátásoknak az eddigi értéke is emelkedik, tehát többletösszeggel terveznek bizonyos élethelyzeteket kezelni.

– Úgy gondoljuk, hogy ebben a megváltozott időszakban is képes lesz a Polgármesteri Hivatal az intézmények, gazdasági társaságok és a város működni, de a nemzetközi helyzet, ami hazánkat is erőteljesen érinti, arra kényszeríti szükségszerűen a döntéshozókat, hogy ezeknek a lépéseknek megfelelően éljük tovább az életünket – tette hozzá a jegyző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.