- hirdetés -

Szeptember 22. és 25. között a Katolikus Társadalmi Napokon vehettek részt az érdeklődők Szegeden, az eseményre az Eötvös József Katolikus Általános Iskola diákjai is ellátogattak.

A színpadi programok mellett több mint 50 kiállító mozgalom, szerzetesközösség, szervezet és egyesület színes programjai közül válogathattak a résztvevők. Szombaton léptek fel a táncegyüttesek és a színitársulatok, míg a téren családoknak, fiataloknak szóló programok követték egymást.

Ezen a napon az Aranylúd című mesejátékot is láthatták a jelenlévők az Eötvös iskola színjátszó csoportjának előadásában, hiszen a négy napos programsorozat folyamán a katolikus iskolák csoportjai is bemutatkoztak. A fellépést hosszas próbafolyamat előzte meg, de a gyerekek nagy örömmel és izgalommal léptek a hatalmas színpadra, ahol az önfeledt játéké volt a főszerep.

Az iskola színjátszó csoportja immár 20 éve működik, alapítója és vezetője Tóthné Somogyi Mária drámatanár. A csoportot annak idején azzal a céllal hozta létre, hogy a gyermekeket megismertesse a színjátszás alapjaival. Ez sikerült is, hiszen szombati játékukkal nem először varázsolták el a közönséget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.