- hirdetés -

Számos koncertet, tematikus napot, kulturális eseményt valósított meg az elmúlt hónapokban a Petőfi Művelődési Központ. Lajti Tímea ügyvezető abban bízik, hogy az előttünk álló nehéz időszakban is folytatni tudják azt a munkát, amivel az orosháziak kikapcsolódását és szabadidő hasznos eltöltését teszik lehetővé.

Mozgalmas, sokszínű nyarat tudhatunk magunk mögött – kezdte a nyári hónapok értékelését Lajti Tímea, a PMK ügyvezetője, bízva abban, hogy az orosháziak is hasonlóan gondolkodnak a helyi kulturális programokról.

Az idei nyáron is igyekeztek a műfaji sokszínűséget megtartani. Az orosházi önkormányzatnak, valamint a városban zajló projekteknek köszönhetően a legtöbb esetben ingyenes programokat szerveztek.

Lajti Tímea kiemelte az új rendezvénytéren megvalósított Majka & Curtis koncertet, Fenyő Miklós előadását, valamint a The Biebers gyereknapi fellépését, amelyek több ezer helyi és környékbeli embert mozgattak meg. A művelődési központban mindezek mellett folytatták a közösségépítő munkát is. Különböző délutáni, kora esti tematikus eseményeket szerveztek, mint például az irodalmi esték vagy a közkedvelt Tér-zene rendezvénysorozat.

Teljesen megtelt a rendezvénytér Majkáék koncertjén (Fotó: Horváth Bence)

Az eredményes pályázatok által számos egyéb program valósult meg, példaként hozta fel az ügyvezető a Szikhát Kutyamenhelyen a segítő napokat, az extrém sportnapot, illetve az egyedi Hamupipőke előadást is. Elhozták Orosházára Pitti Katalin operaénekesnőt, Pál Feri atyát, az X-Faktor tavalyi győztesét, Alee-t is. Nagyon népszerű volt az orosháziak körében az Árpád-kerti Piknik Mozi.

Tíz év után augusztusban lépett fel ismét a városban a Punnany Massif. Közel ezren szórakoztak Gyopárosfürdőn. A népszerű zenekar koncertjének megszervezésében is részt vett a PMK.

– A szabadtéri rendezvényeken kívül a művelődési központ is megtelt nyári lendülettel. A csoportfoglalkozások, a klubok és a különböző hobbikörök működtek a házban, ahol üzleti és családi eseményekre is sor került – tette hozzá Lajti Tímea.

Fotó: Horváth Bence

Az ügyvezető megköszönte a közönség építő kritikáját és a rengeteg pozitív visszajelzését is.

– Nagy szükségünk van erre, hisz mindannyian tudjuk, hogy ismét egy nehéz időszak előtt állunk, de bízunk abban, hogy a tulajdonos-fenntartó támogatásával és a költségcsökkentés érdekében meghozott döntésekkel biztosítani tudjuk a művelődési ház működését és folytatni tudjuk azt a szakmai munkát, amely minden korosztály számára kikapcsolódást és a szabadidő hasznos eltöltését nyújtja – zárta Lajti Tímea.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.