- hirdetés -

Közösségi délutánt szervezett szombaton az orosháziaknak a Petőfi Művelődési Központ csapata. Az Árpád-kertbe tervezett rendezvényt a kedvezőtlen időjárás miatt ugyan bent az épületben tartották meg, de így is egy emlékezetes esemény várt az orosháziakra. A gyerekek kipróbálhattak különböző játékokat, bent a színpadon pedig először orosházi tánccsapatok léptek fel, majd az X-faktor legutóbbi évadának győztese, Alee adott koncertet.

A kora délutáni vihar sajnos eláztatta a tervezett programhelyszínt, az Árpád-kertet is, így a művelődési ház terei adtak otthont az elsősorban fiatalok és kisgyermekes családok körében népszerű eseménynek, ami az önkormányzat eredményes pályázata keretében valósulhatott meg.

A rendezvény ideje alatt az egy nappal korábban is fellépő BÁNdor csapat népi játszótérrel, kézműves foglalkozási lehetőségekkel, lufi hajtogatós játékokkal várta a gyerekeket és szüleiket, de lehetett csillámtetoválásokat is készíteni, valamint meditációs tanácsadásra is lehetőségük volt a vendégeknek. Bent a színházteremben közben egymást váltották az orosházi tánccsapatok fellépései.

Az előadások sorát az Orosházi Mazsorett- és Táncsport Egyesület kezdte, majd a hip-hop műfaj táncosai léptek színpadra. Előbb a Best Dance Company, majd a Candy Dance Crew fiatal tehetségeinek előadása kapott nagy tapsot a nézőktől. A táncos produkciók sorát végül a ZumBabák előadása zárta, a fellépéseknek azonban itt még nem volt vége.

Este hét óra körül már csordultig telt a színházterem, hiszen az X-faktor legutóbbi évadának győztese, Balázs Alex, azaz Alee lépett színpadra. A Békés megyei Kevermesről származó fiatalember koncertjére rengetegen voltak kíváncsiak. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy a fellépést követően a rajongók szabályosan körbeállták az autót, amivel ő és kísérői elindultak volna haza. Dalai mellett egyébként néhány motivációs gondolatot is megosztott a közönséggel, mely arról szólt, hogyan érezzék jól magukat a bőrükben és ne féljenek változtatni valamin, ha szeretnének.

Mint mondta, ő is így tett és ennek köszönhetően most minden héten azt csinálhatja, amit szeret.
– Bevallom őszintén, annak idején azért kezdtem el énekelni, mert lógni akartam a napköziből, de rájöttem, hogy ebben van ráció, én ezt élvezem, ki tudok adni magamból az éneklés által dolgokat. Aztán amikor Kevermesről Szegedre költöztem, már úgy voltam vele, hogy szeretnék átállni valami másra, amiben jobban ki tudom fejezni magam, egy kicsit nyersebben, szókimondóbban. Így jött a rap – válaszolt kérdésünkre már a koncert után.

Mint mondta, a X-faktor megnyerése után rengeteg pozitív változás következett be az életében. Gyakran ad koncertet, az elmúlt időszakban volt már Romániában, Szerbiában és Szlovákiában is, de Magyarországon belül is rengeteg városban vagy településen fellépett. Orosházán különösen jól érezte magát.

– Nemrég Nyíregyházán voltam, az ottani művelődési házban, a színpadon sétálva kapott el az érzés, hogy fel szeretnék lépni egy ilyen helyen, ez pedig nagyon hamar meg is adatott. Fergeteges volt a hangulat, nagyon hálás vagyok az orosházi közönségnek. Külön örültem annak, hogy megszólíthattam a fiatalokat is, adhattam nekik egy-két hasznos tanácsot. Jelenleg úgy érzem, hogy megtaláltam azt, ami igazán Alee-s dolgokat tud kihozni belőlem – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.