- hirdetés -

Harmadik napja zajlik Belgrádban a felnőtt birkózó világbajnokság, ahol a magyar válogatott tagjaként az Orosházi Spartacus Birkózó Klub kiválósága, Szél Anna képviseli az országot és városunkat.

Anna hétfőn lépett szőnyegre a felnőtt világbajnokságon és első ellenfélként egy koreai versenyzőt, Hanbit Li-t sodort elé a a sorsolás. Anna remek birkózással kezdett, nála jóval idősebb, rutinosabb, Ázsia-bajnoki ötödik helyezett ellenfele ellen. 3-1-es vezetésénél végül tusgyőzelmet aratott a koreiai hölgy ellen és a legjobb 16 közé került.

A nyolc közé jutásért újra egy ázsiai következett az Ázsia-bajnok, japán Ozaki személyében. A japán rendkívül erős, gyors és vele már nem bírt a magyar lány. Hat nullás állásnál Anna belelépett egy fogásba, amiből a japán versenyző tusolni tudta őt.

A folytatásban hasonlóan ellentmondást nem tűrően birkózott a japán hölgy és az esti elődöntőbe jutott. Amennyiben itt is győz (és jó esélye van rá), az orosháziak kiválósága holnap (kedden) a vigaszágon küzdhet tovább. Ha Anna holnap birkózhat, ellenfele nagy valószínűséggel az ukránok Eb, vb érmes versenyzője, Prokopevnyuk lesz. Ő sem lesz egyszerű ellenfél, de mint Szél Attila – Anna klubelnök édesapja elmondta – ha valaki eredményt akar, vb érmet akar, annak bravúrt kell végrehajtania.

Anna első felnőtt világeseménye a belgrádi. Telefonon, Belgrádban értük utol hétfő délután: – Úgy indultam neki, hogy a tapasztalatszerzés mellett szeretnék ázsiai versenyzővel birkózni és szeretnék első felnőtt világversenyemen mérkőzést is nyerni. A koreai lány ellen mindkettő sikerült. Remélem Ozakinak sikerül döntőznie és akkor holnap még birkózhatok – tette hozzá az orosházi versenyző.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.