- hirdetés -

A birkózók UWW ranglistaversenyét rendezték a múlt hétvégén a budapesti Bok-csarnokban. A világversenyen természetesen az orosháziak kiválósága, Szél Anna is szőnyegre állt a ranglista pontok reményében.

Mintegy hatszáz birkózó gyűlt össze szerte a világból, hogy a közelgő világbajnokság előtt még szerezzen néhány ranglista pontot, illetve felmérje saját maga és az ellenfelek felkészültségét, erejét. A világbajnokságon az érvényes ranglista szerint zajlanak a kiemelések, hogy a legjobbak ne kerüljenek össze már az elején.

Sajnos ezt a mozdulatot nem láthattuk a bírótól a ranglista versenyen (Archív fotó: UWW)

A hölgyek 57 kilós súlycsoportjában Szél Anna útjába egy tehetséges magyar lányt, Terék Gerdát sodorta Fortuna. Anna már többször birkózott mostani ellenfelével és le is győzte őt rendszeresen. Ezen a találkozón is az orosházi klasszis vezetett 5-0 arányban, amikor a második menet elején, ellenfele lábra támadott és egy szerencsétlen mozdulat következtében megsérült a térde. Ennek következtében Szél Annának fel kellett adnia a mérkőzést és ezzel a további küzdelmek lehetőségét is.

Anna számára rosszabbkor nem is jöhetett volna ez a sérülés, hisz a szeptemberi felnőtt világbajnokság már nagyon közel van. A szerdai MRI vizsgálat mutatja majd meg, hogy a sérülése mennyire súlyos, a szalagok, vagy a porc érdekelt, illetve, hogy kell-e műteni, vagy sem. Minden esetre a világbajnoki indulás lehetősége enyhén szólva is kétségessé vált az orosházi U23-as Európa-bajnok számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.