- hirdetés -

Szombaton a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) adott otthont a felnőtt országos bajnokságnak, amelyen összesen 196 birkózó küzdött az érmekért.

Az országos bajnokságok történetében először adódott példa arra, hogy a küzdőteret teljesen elszeparálták, csak az aktuálisan szőnyegre lépő birkózó és az edzője léphetett be. A nívósabb, minőségi lebonyolítás érdekében a központi csarnok mellett a bemelegítő terem is rendelkezésre állt, a szurkolók, a kísérők kizárólag a lelátókon és a küzdőtér két oldalán foglalhattak helyet. Az ob házigazdája a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) mellett a Ferencvárosi Torna Club volt.

Szél Anna magabiztos birkózással szerezte meg újabb magyar bajnoki címét (Fotó: OSBK)

Az orosházi birkózást a két egyesület két-két versenyzője képviselte a felnőttek között. A Spartacusból a szabadfogás 79 versenyében induló Jochim Márk és a hölgyek között az újdonsült U23-as Európa bajnok, az ezúttal 62 kilóban versenyző Szél Anna, valamint az OBE két szabadfogású versenyzője Kránitz Adrián és Molnár Tibor.

Szél Anna sorra szállította a győzelmeket és magabiztos birkózással nyerte meg újabb magyar bajnoki címét, szokásos súlycsoportjánál egyel feljebb is. A férfiak mezőnyében, a még junior korú Jochim Márk is szépen menetelt, többek közt a másik orosházit, Kránitz Adriánt is legyőzte, csupán az utolsó lépést nem sikerült megtennie a dobogó legteteje felé. A döntőben a jóval rutinosabb, honosított orosz, Kuramagomedov tudta csak megállítani.

Az OBE versenyzői közül Kránitz Adrián 79 kilóban az ötödik, a 74 kilósok versenyében Molnár Tibor a hatodik helyet szerezte meg.

Cegléden rendezték meg az U15-ös korosztály Kötöttfogású Országos Bajnokságát. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub három versenyzője mérlegelt a ceglédi rendezvényen.

A háromfős mini delegáció (Fotó: OSBK)

Pusztai Márk még diák 1-es korosztályú, de külön engedéllyel részt vehetett a versenyen. A megszokott súlycsoportjánál egyel feljebb, 44 kilóban indult és egy rendkívül értékes bronzérmet szerzett. Ugyancsak egy súllyal feljebb, a 75 kilósok mezőnyében próbált szerencsét Bereczki-Varga Szilárd. Neki nem sikerült a legjobb négybe jutni. 85 kilóban Szűcs Csaba szerzett negyedik helyezést.

Páli Sándor vezetőedző értékelésében elmondta, hogy mindhárman jól küzdöttek, ugyanakkor, így az első félév vége felé közeledve már érződik a fiúkon a fáradtság.

Fotók: OSBK

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.