- hirdetés -

A hagyományoknak megfelelően ünnepelte a kerek születésnaposokat a Rákóczitelepi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete. Az esemény során idén is több ajándékkal készültek, valamint rendhagyó módon az egyesület két tagjának házassági évfordulóját is megünnepelték.

A Rákóczitelepi Nyugdíjasházban közel 60-an gyűltek össze péntek délelőtt, hogy megünnepeljék az egyesület tagjainak születésnapját. Minden évben a 65, 70, 75, 80,85 és 90 éves tagokat ajándékozzák meg. Kasza Béláné, az egyesület elnöke kiemelte, reményeik szerint jövőre egy 95. születésnapot is tarthatnak, az egyik legidősebb tagjuknak.

– Idén tizenegy születésnapot és egy házassági évfordulót ünnepelünk. A házaspár éppen a mai napon, 60 éve kelt egybe, így nagy örömmel érkeztek. Ezen az eseményen általában mindenkit külön-külön egy kis jelképes ajándékkal köszöntünk, majd lesz egy közös ebéd, tombolahúzás, zene, tánc és beszélgetés – fogalmazott az egyesület elnöke.

Az esemény kezdetén Dávid Zoltán polgármester is köszöntötte az egyesület tagjait, valamint átadta jókívánságait az ünnepelteknek is.

– Szeretnék a mai napra nagyon jó szórakozást kívánni. Ünnepeljenek, táncoljanak, hiszen az a legfontosabb, hogy együtt vannak. Egy közösséghez tartozni mindig sok erőt ad, és így könnyebben tudjuk átvészelni a problémáinkat is. Ezek a rendezvények mindig tökéletes alkalmat adnak arra, hogy megbeszéljük az elmúlt idők történéseit és mindig öröm látni, hogy Orosházának ilyen összetartó közössége van – emelte ki a polgármester.

A szülinapi köszöntések után, a 60. évfordulójukat ünneplő házaspár az egyesület tagjai előtt egy rövid szertartással újból megerősítették egymás iránt való szeretetüket, majd egy közös ebéd után beszélgetéssel és tánccal zárták az ünneplést.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.