- hirdetés -

Puravecz Péternek a kick-box formagyakorlati szakágának a vezetőjeként az orosházi Contact K.T.H.E. egyesületen kívül is rengeteg munkája van sportágában. A kerettagoknak nemrég edzőtábort tartottak Csongrádon, ahol az M4 Sport egyik magazinműsora is meglátogatta őket egy forgatás erejéig.

A Contact K.T.H.E. egyesület életében már hagyománynak számít a nyári edzőtábor, amit idén is megtartottak. Július végén Gyopárosfürdőn rendezték meg a foglalkozásokat, melyeken a klub utánpótláskorú és felnőtt versenyzői egyaránt részt vettek. Néhányuknak, vezetőedzőjükkel Puravecz Péterrel együtt nem sokkal később Csongrádon volt jelenése, ahol már a magyar formagyakorlati válogatott felkészülése zajlott.

A formagyakorlati szakág vezetőjeként is dolgozó Puravecz Péter elmondta, azért esett végül Csongrádra a választás, mert a sportág pointfighting szabályrendszerben küzdő válogatottja és az ökölvívó válogatott is itt készült korábban, így egy rendkívül jó infrastruktúra lett kiépítve, több száz négyzetméteres tatamival és három ringgel kiegészítve.

– Az akrobatika részben mindig van hova fejlődni, így a szakmai munkánkat is főként ez az irány határozta meg az edzőtábor során. A résztvevők utánpótláskorú sportolók voltak, 7-18 év közöttiek, akiknek a feladata az eddigi akrobatikus elemek javítása mellett az új mozdulatok elsajátítása volt. A kéztechnika és a fegyvertechnika során több edző is segítette a munkát, csakúgy, mint a jelenlegi felnőtt világbajnok Edoardo Boscolo, a jó példa így adva volt a fiatalok előtt – árulta el a szakágvezető.

Hozzátette, hogy minden eddig kialakított és versenyen már bemutatott gyakorlatot megnéztek és elemeztek, igyekeztek úgy fejleszteni a mozdulatokat, a gyerekek tudását, hogy ez a későbbiekben is meghozza a sikert és az eredményt számukra. Puravecz Péter szerint a hazai formagyakorlat szakág folyamatosan fejlődik és ugyanez elmondható a tábor résztvevőiről is, akiktől érmeket várnak az október elején rendezett világbajnokságon.

Munkájuk az M4 Sport egyik műsorának a figyelmét is felkeltette, a CHI – A belső erő című magazin egyik részében kaptak szerepet, melyet a korábbi világbajnok ökölvívó Erdei „Madár” Zsolt vezet.
– A műsor lényege, hogy próbálnak képet alkotni az országban lévő lehetőségekről és most olyan szempontból kicsit nagyobb a média figyelme a kick-box iránt, hogy olimpiai sportág lettünk, előreláthatólag a 2028-as olimpián lesz a bemutatkozás – tudtuk meg Puravecz Pétertől.

Csongrád a tábor mellett egy edzői és bírói továbbképzés helyszíne volt augusztusban, így kapóra jött, hogy mindkét eseményt megmutassák a magazin 8. adásában, melyet ide kattintva tekinthetnek meg az érdeklődők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.