- hirdetés -

A Táncsics Mihály Gimnázium és a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ közös rendezvényét tartották augusztus 29-én. A Reál Szakmai Tanévnyitó Műhely előadásain és bemutatóin általános és középiskolai tanárok vettek részt azzal céllal, hogy bővítsék és megosszák egymással ismereteiket.

A Reál Tanévnyitó Szakmai műhely eseményére több város iskolájából érkeztek matematika, fizika, kémia, biológia, földrajz és informatika szakos tanárok és előadók egyaránt. Az előzetes regisztráció alkalmával 44 fő jelzett vissza, a rendezvényre azonban 54 pedagógus érkezett. A megnyitón Simon Nóra Edina, a Békéscsabai Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője köszöntötte a megjelenteket.

– Évről-évre járunk már a Táncsics gimáziumba. Az iskola már hosszú ideje az Oktatási Hivatal bázisintézményeként működik, ezért mindig nagy lelkesedéssel jövünk ide. Nagyon büszkék vagyunk erre az intézményre és azokra az eredményekre amelyek itt megszülettek – emelte ki a főosztályvezető.

Simon Nóra hozzátette a gimnázium szakos ellátottsága, az iskola környezete, rendezettsége az egész megyében kiemelkedő. A megnyitó után Árusné Erős Krisztina, az iskola új igazgatónője beszélt az iskola történelméről, valamint kiemelte, milyen öröm az iskola számára, hogy helyszínt adhat egy ilyen rendezvénynek.

A köszöntő beszédek után az előadássorozatot Papp Sándor, a Táncsics Mihály gimnázium matematika szakos tanára nyitotta meg, aki a kreatív robotika előnyeit ismertette. A gyerekek segítségével készült robotok például rajzolnak, egyszerű matematikai képleteket oldanak meg, de akár egy Rubik kockát is kiraknak csupán pár másodperc alatt.

A bemutató után Horváth Antal ismertette a jelenlévőkkel az új 5-6. osztályos természettudományos tankönyvet, majd Gabnai Edit beszélt a Kaáli Természettudományos Tehetségműhelyről. Az alkalomra a Szegedi Tudományegyetemről is érkeztek. Ignácz Ferenc, mesteroktató látványos fizikai kísérleteket mutatott be, Dr. Szilassi Péter pedig „Magyarország földrajza másképp” címmel tartott előadást.

– Mivel én vagyok a vezetője a munkacsoportnak, így javasoltam, hogy itt rendezzék meg ezt a programot, valamint ebben az évben adták át a Kaáli Tehetségműhelyet, így ez jó lehetőség volt arra, hogy kicsit népszerűsítsük az iskola korszerűségét. Az esemény célja a pedagógusok ismereteinek bővítése, valamint a tudás, az elért eredmények megosztása egymással – mondta Seres Erzsébet a rendezvény főszervezője.

Az eseményt Magócs Éva, a budapesti II. Rákóczi Ferenc Gimnázium oktatójának előadásai zárták.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.