- hirdetés -

Mint ahogyan arról már korábban hírt adtunk, egy nyertes pályázatnak köszönhetően megújul az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület által használt, de egyébként önkormányzati tulajdonban lévő Könd utca 1. szám alatt található épület. A kültéri munkálatok nagy része a héten lezárul, a modernizált létesítményt a tervek szerint október végén adják át.

A multifunkciós sport- és ifjúsági rekreációs központ kialakítása és fejlesztése 206,5 millió forintból valósul meg. Teljes körű felújításról van szó, a szigetelésen, a nemes vakolat készítésen, a nyílászáró- és burkolatcserén, valamint a festésen túl többek közt megújulnak az épületben található öltözők, vizes blokkok, a szauna, és egy új, ellenáramoltatós medencével is gazdagodik a létesítmény. A már lezárult munkálatokról és a következő hetek teendőiről a kivitelezőt, Iványi Istvánt, az Iványi Építőmester Kft. ügyvezetőjét kérdeztük.

– A homlokzati nyílászárókat kicseréltük, a hőszigetelés elkészült, a japán stilizált homlokzati minták a helyükön vannak, kívül már csak a nemes vakolat felhelyezése hiányzik – mesélte Iványi István. – A fehér homlokzat mellett antracit színűek lesznek a könyöklők és az előtető, megfelelve a kortárs építészetnek kívánalmainak. Belül egy könnyűszerkezetű folyosóval bővítettük az udvar felőli teret, a plusz helyiségek, vagyis az orvosi ellátásnak és kezelésnek helyet adó szoba, a nemenkénti öltözők, az akadálymentes öltözők, a mosdók és a személyzeti helységek felújítása is folyamatban van már. Jelen pillanatban a külső közművek és a szellőzéstechnika építése zajlik éppen.

A benti tér tekintetében a talajnedvesség elleni szigetelés megtörtént, több helyen új födémet helyeztek fel a szakemberek, akik az elmúlt hetekben falaztak és vakoltak folyamatosan, így az épületben szinte már csak a festés, a hidegburkolás és a szerelvényezés van hátra. A fejlesztésnek köszönhetően az udvari rész is teljesen átalakul, helyet kap majd itt egy ellenáramoltató berendezéssel felszerelt medence, a körülötte lévő járdarészt és a teraszt pedig térkő borítja majd. A tervek szerint augusztus végére az udvari rész is elkészül.

A projektben a főkedvezményezett Orosháza Város Önkormányzata mellett konzorciumi partner az Orosháza Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesületen kívül az Orosházi Munkás Testedző kör – Utánpótlás Labdarúgó Egyesület 1913 is , a beszerzett eszközök egy része így az Orosházi Munkás Testedző Kör – Utánpótlás Labdarúgó Egyesület székhelyére került.

A fotók a múlt heti állapotot mutatják. Készítőjük: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.