- hirdetés -

Kiadványok és az OKKSZK SE egyesületének támogatásáról döntött június 6-i ülésén a Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága.

Június 6-án ült össze a város önkormányzatának Társadalmi Kapcsolatok Bizottsága, mely két kötet és egy sportegyesület támogatásáról döntött. Elsőként Verasztó Antal Thék Endre munkásságáról szóló kötetét, illetve Zilahi Tibor kiadványát, az Extrodeasia című enciklopédiát támogatták, az önkormányzathoz benyújtott kérelmeknek megfelelően előbbit 640 500, utóbbit 50 ezer forinttal.

A kiadványok mellett az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület (OKKSZK SE) támogatásáról döntött a bizottság. Az egyesületet márciusban a sporttámogatások kiosztásakor nem részesíthette az önkormányzat támogatásban, mert a döntés meghozatalakor az OKKSZK SE felszámolás alatt állt. A felszámolási eljárás, illetve az eljárást kiváltó körülmények azonban időközben megszűntek, így június 6-án már semmi akadálya nem volt annak, hogy ők kapjanak támogatást.

A bizottság végül egy ellenszavazattal, 5 millió forintos összeggel támogatta az egyesületet, melynek eredményeit vezetője, Zsiga Zsolt ismertette a bizottság tagjainak. Az edzések ugyanis az elmúlt időszakban sem álltak meg, így a fiatal versenyzők is tovább szállították a dobogós helyezéseket hazai és nemzetközi versenyekről.
– Úgy vélem az egyesület sportolóira és eredményeikre méltán lehet büszke egész Orosháza. Mivel az eljárás megszűnt, semmi akadálya nem maradt annak, hogy a karatésokat is támogathassa az önkormányzat – tette hozzá Bojtor István, alpolgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.