- hirdetés -

Az idei esztendő sokak számára volt tervezhetetlen, kaotikus és esetleges. Különösen igaz ez a küzdősportokat űzőkre, így a karatésokra is.

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör (OKKSZK) sportolói nem mérethették meg magukat sok versenyen. Mint az egyesület vezetője, sihan Zsiga Zsolt elmondta, még nem is ez tekinthető a legnagyobb problémának.

– A júliusi itthoni, házi edzőtáborunkat megtarthattuk, sőt a karate és aerobik versenyzők részvételével az Adrián is táboroztunk néhány napot, de ami igazán fontos lett volna, a balatoni nemzetközi edzőtábor és a barcelonai küzdő edzőtábor a járványhelyzetre való tekintettel elmaradt. Versenyek közül egyedül a Budapesten rendezett Hinomoto Kupán vehettünk részt. Itt jól szerepelt a csapat, négy arany mellett hoztunk három ezüstöt és négy bronzot is. Ezzel azután le is zárult az idei versenyszezon – foglalta össze a mester.

A remény hal meg utoljára. Ennek szellemében végezték a munkát a klub élversenyzői. Nagyon sokáig bíztak benne, hogy a hagyományosan egyik legnagyobb európai versenyként számon tartott British Open-t és a novemberi KWU Európa-bajnokságot megtartják.

– Mindkét nagy verseny elmaradt, pedig sensei Zsiga Zsolték keményen készültek. Zsoltinak még lett volna december elején egy lengyelországi profi mérkőzése, de olyan macerás az utazás, annyi plusz költség rakódik a versenyzőre, illetve a klubra, hogy végül nem vállaltuk.

A klub vezetői és versenyzői abban bíznak, hogy januárban enyhítenek az intézkedéseken és újra rendesen tudnak edzeni a dojo-ban és nem csak így „alapjáraton”, különösebb konkrét célok ismerete nélkül kell vegetálniuk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.