- hirdetés -

Pörög a nyár, a következő napokban sem leszünk híján a jó programoknak. Most is összegyűjtöttük a város kínálatát. Ne maradj otthon! Helyette szerezz egy élmény ezen a hétvégén is!

Augusztus 12-én 16 óra 30 perctől ismét megrendezik a Czina Sándor Tagintézmény sportpályáján a nagy hagyományokra visszatekintő Lakótelepi Napot. A rendezvény során gyerekjóga, KRESZ-tesztek, különböző sportbemutatók, salsa est, tűzijáték, Gyapjasné Béres Enikő könnyűzenei előadása, majd a Zimányi Trióval hajnalig tartó utcabál várja az érdeklődőket.

Pillanatkép a XX. Lakótelepi napról (Forrás: OrosCafé archív)

Folytatódik a Fitt-tér! Pénteken, azaz augusztus 12-én 18 óra 30-tól Sóki Dóri zumba instruktor vár mindenkit egy remek táncos partira a főtéren.

Augusztus 13-án OrosKosár az Árpád-kertben. A szívvel-lélekkel készült kézműves termékek 8 és 12 óra között vásárolhatók meg.

Egészségórák Gyopárosfürdőn 10 és 14 óra között most szombaton! A parkfürdőben egészségügyi állapotfelmérésre (vérnyomás, vércukorszint, testtömeg, pulzoximéter) és tanácsadásra várnak minden érdeklődőt.

Augusztus 13-án 9 és 12 óra között rendezik meg a Születés Hetét a Petőfi Művelődési Központban. Számos érdekes előadással, közvetlen beszélgetéssel várják az érintetteket. 9 órától Testi lelki felkészülés címen Dani Anikó kismama-jógaoktató, babamasszázs oktató tart előadást, majd 10 órától az Intézményen kívüli szülés magyarországi lehetőségeiről mesél Mátyusné Gálik Zsuzsanna. Végül 11 órától a várandóság és a szülés utáni rehabilitációról beszél a hallgatóságnak Cselovszki Boglárka okleveles fizioterapeuta. A felsorolt programok mellett lehetőség lesz a BatyuKaland Babaklub jóvoltából a hordozóeszközök és a mosható pelenkák megismerésére, próbahordozásra. A gyermekekkel érkezőket játszósarokkal várják a szervezők.

Illusztráció (Forrás: pixabay.com)

Augusztus 13-án Aratónapra várnak minden érdeklődőt. A rendezvény 9 órakor kezdődik, a gépek felvonulása a Táncsics utcától indul majd, a célállomás pedig Gellértegyháza lesz, ahol, ahol a rendezvény ideje alatt számos érdekes és izgalmas program várja a megjelenteket. Lesz néptánc műsor, körtánc tanulás, kézműves vásár- és foglalkozás, mezőgazdasággal kapcsolatos foglalkozás, játszóház és veterán mezőgazdasági gépbemutató is.

Árpád-kerti piknikre vár mindenkit augusztus 13-án a Petőfi Művelődési Központ csapata. A szombati program 18 órakor veszi kezdetét, elsőként Habók János bűvész szórakoztatja majd a megjelenteket. 19 órakor az Orosházi Mazsorett és Tánccsoport Egyesület tagjai állnak közönségük elé. A műsort állandó programelemek kísérik, úgy mint mikromágia, készítsd el a saját piknik lampionod, óriásbuborék fújás, lufihajtogatás, kirakodóvásár. A rendezvény ingyenes.

Pillanatkép a tavalyi piknikről (Forrás: OrosCafé archív)

A piknik után, vagyis annak zárásaként PikNik Mozira várnak minden mozirajongót augusztus 13-án az Árpád-kertben. A szabadtéri mozizás pillanatait egy több mint 9 méter széles és 7 méter magas egyedülálló, hatalmas vászon előtt élvezhetjük. Ezúttal a Zootropolis – Állati nagy balhé című filmet vetítik a naplemente időpontjában, nagyjából 20 óra magasságában.

Folytatódik a ViharsaRock fesztivál. A Pacsirta utcai Rock Klubban ezen a szombaton, azaz augusztus 13-án 21 órától a Tunyó Öröksége áll majd színpadra.

Heni már korábban is tartott hatha jóga órát a főtéren (Fotó: OrosCafé archív)

Vásárnap is lesz Fitt-tér! Augusztus 14-én a város főterén mindenki számára ingyenes mozgáslehetőséget biztosít a program. 18 órától Kovács Heni vár mindenkit hatha jóga órájára.

Ez alkalommal egy vidéki programot is kínálunk Olvasóinknak:

Augusztus 14-én falunapot tartanak Csanádapácán. Az egész napos kirakodóvárás és vidámpark mellett színvonalas műsorral készülnek a szervezők. 19 órakor Magyar Rózsa énekel közönségének, 20 órától pedig az Irigy Hónaljmirigy legnagyobb slágerei csendülnek fel az önkormányzat épülete melletti parkban.

Kiemelt kép: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.