- hirdetés -

Közel másfél millió forint értékű győztes pályázatokról számolt be Erdős Norbert, Orosháza és térségének országgyűlési képviselője. Két helyi civil szervezet, a Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete és a Kossuth Mezgé-Ért Alapítvány nyert támogatást.

A Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) pályázatán egymillió forintot kapott a Kossuth Mezgé-Ért Alapítvány, míg a Nyugdíjasok Pedagógusok Egyesülete közel félmillió forintos támogatásban részesült – jelentette be Erdős Norbert, azon a sajtótájékoztatón, amit augusztus 9-én a Kossuth szakképző iskola előtt tartottak. Az országgyűlési képviselő hangsúlyozta, mindkét civil egyesület fontos szerepet tölt be Orosháza közéletében.

– A szervezetek megérdemlik a támogatást. A jövőben is szeretnék szorosan együttműködni velük, odafigyelni a munkájukra és az elképzeléseiket is igyekszem támogatni – fűzte hozzá Erdős Norbert.

A Kossuth Mezgé-Ért alapítvány azért jött létre, hogy támogassa az intézményben zajló oktatást és a közösségi rendezvények szervezését. Gyenge Edit, az alapítvány titkára elmondta, a több mint húsz éves múltjuk során igyekeztek minden lehetőséget megragadni. Rengeteg pályázaton vesznek részt elképzeléseik megvalósítása érdekében.

– Idén kiemelt célunk volt, hogy elérjen a diákokhoz a környezettudatosság, a fenntarthatóság és az ökoszemlélet. Olyan rendezvényeket szeretnénk létrehozni, ahol ezt a fiatalok testközelből megtapasztalhatják, illetve olyan eszközöket szereznénk be, amelyek ezt a célt segítik – mondta Gyenge Edit, megköszönve Erdős Norbert támogatását.

Makuláné Gulicska Valéria, a Nyugdíjasok Pedagógusok Egyesületének elnöke elmondta, hogy annak idején azért hozták létre az egyesületet, hogy a nyugdíjba vonuló pedagógusok ne szakadjanak el egymástól és Orosháza életétől. Olvasóköröket szerveznek, vannak színházba járó csoportok, illetve támogatják a művészetet is. A most elnyert közel félmillió forintos forrásnak már megvan a helye.

– Az összeget egy nagykárolyi kiállításra használjuk fel, ahol két orosházi festő, Mihály László és Varga László művei lesznek megtekinthetők. Az összeg egyik részét erre használjuk fel, valamint jövőre a Magyar Kultúra Napjához kötődően az amatőr alkotók munkáiból szervezünk egy tárlatot a Városi Képtárban – mondta az egyesület vezetője, hozzátéve, hogy Orosházán és térségben nagyon sok tehetséges ember van. Ezért tartják fontosnak, hogy teret adjanak a térségben található művészeknek az Amatőr Alkotók Kiállításán, amelyet jövőre hetedik alkalommal rendeznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.