- hirdetés -

Szombaton Szentesen nyílt meg az alkotó pedagógusok látványos kiállítása, melyen Orosházát, az orosházi pedagógusokat hat alkotó képviselte.

Az Orosházi Nyugdíjas Pedagógusok Egyesülete négy tagjának két-két munkájával képviseltette magát. Az egyesület elnöke, Makuláné Gulicska Valéria mesélt az előzményekről, az Alkotó Pedagógusok Régiós XXVII tárlata létrejöttéről és a megnyitóról.

– 2024 januárjában megkereste egyesületünket Lantos Anita művelődésszervező, a Szentesi Művelődési Központ munkatársa, mert olvasta az OrosCafé cikkét a tavaly megrendezett kiállításunkról. Arra gondolt, hogy minket is érdekelhet az általuk szervezett kiállítás. Egyesületünknek több alkotó tagja van, ezért közzétettem az Alkotó Pedagógusok Régiós, XXVII. Képzőművészeti Tárlatáról szóló felhívást – kezdi a beszámolót az elnök.

Az egyesület négy tagja, Belanka Jánosné Hopka Margit (olajkép), Nagy Margaréta (paverpol technika), Nagy Tiborné Lakatos Ágnes (akrilkép) és Szilasi H. Tibor (fémplasztika) – küldte el két-két alkotását. A tájékoztatót eljuttatták Brachna Juditnak és Misinszkiné Szőke Nórának is, akik szintén beküldték quilling technikával, illetve horgolással készült munkáikat. A kiállítást 2024. április 6-án délután nyitották meg a Tokácsli Galériában.

– Természetesen kíváncsiak voltunk a rendezvényre, az orosházi alkotók munkáira, ezért elmentünk a megnyitóra. Nagy örömmel jártuk körbe a kiállítótermeket, megcsodáltuk a változatos technikával készült sokféle alkotást. Jó érzés volt látni, hogy a városunkat képviselők műveit is elfogadták, kiállították. Kellemes hangulatú megnyitó keretében Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere is köszöntötte a megjelent alkotókat és az érdeklődőket. A helyi Vadrózsa Énekegyüttes műsora mellett gitárszólót hallhattunk, majd mesélt az indulásról a 27 év előtti kezdeményezők ma élő egyetlen tagja – meséli Valika.

Végül a zsűri által legjobbnak ítélt művek készítőit díjazták. Sajnos városunk alkotói nem voltak a kiemeltek között, de talán majd a következő alkalommal… 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.