- hirdetés -

Egymillió forint támogatást nyert egy civil szervezeteket segítő pályázaton a Tótkomlós Fúvószenei Kultúrájáért Alapítvány – jelentette be Erdős Norbert. Az országgyűlési képviselő a vasárnapi sajtótájékoztatón a tótkomlósi önkormányzatnak a Belügyminisztérium által megítélt félmillió forintról is beszámolt.

A Tótkomlós Fúvószenei Kultúrájáért Alapítvány székhelye előtt tartott sajtótájékoztatót Erdős Norbert országgyűlési képviselő, az alapítvány elnökével, Kármán Csabánével közösen. A civil szervezet a képviselővel együttműködve pályázott és egymillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Nemzeti Együttműködési Alaptól (NEA) a szakmai programjainak megvalósítására.

– Az eddigi munkám során is látszódott az elkötelezettségem a tótkomlósi szlovákság, illetve a helyi evangélikus közösség irányába. Pontosan tisztában vagyok azzal, hogy van még egy olyan közösségszervező erő, amit a helyiek szeretnek és tisztelnek. Nagyon sok tótkomlósi gyermek jár és járt ebbe a zeneiskolába. Örülök, hogy részt vehettem abban a munkában, aminek a végén egymillió forintot kapott az iskola mellett működő alapítvány. Biztos vagyok benne, hogy jól fog hasznosulni ez az összeg – fogalmazott Erdős Norbert.

A tájékoztatón Kármán Csabáné elmondta, hogy 1964 óta van iskolarendszerű zeneoktatás Tótkomlóson, a fúvószenekar 1969-ben jött létre. Az alapítványt sok évvel később, 1992-ben lelkes szülők hozták létre azzal a céllal, hogy támogassák a zenekart. Így hazai és nemzetközi versenyeken vehetnek részt, segíteni tudják a tehetséges fiatalokat és nem utolsó sorban a hangszereket is biztosítani tudják.

Hangsúlyozta, hogy a zeneiskola és az alapítvány élete szorosan összefonódott, hiszen az oktatás nélkül a zenekar nem működhetne. Az intézményben magasszintű hangszeres szakmai oktatás folyik.

– Zenekaraink hatalmas sikereket érnek el itthon és külföldön. Ebben az évben már voltunk Szlovákiában, Székelyföldön, illetve augusztus végén készülünk Görögországba, ahol egy nemzetközi fúvószenekari fesztiválon veszünk részt. A támogatásnak tehát jó helye van, amit ezúton is köszönünk – tette hozzá az alapítvány elnöke.

Erdős Norbert a tótkomlósi önkormányzatot érintő sikerről is beszámolt a vasárnapi tájékoztatón. A település 497 ezer forintot nyert egy pályázat keretein belül, amit akár a közüzemi számlák kifizetésére is fordíthat a település.

– Ez egy olyan támogatási forma, amit a Belügyminisztérium tűpontosan mérlegelve juttat az önkormányzatoknak. Csak indokolt számlákkal lehet részt venni a pályázaton. Ennek köszönhetően fél millió forinttal többel tud majd gazdálkodni a tótkomlósi önkormányzat – zárta az országgyűlési képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.