- hirdetés -

Ismét az élőzene ünnepe zajlott klubunkban” – fogalmazott Mihály Zoltán, az Orosházi Rock és Blues Egyesület elnöke, az Orosházi Rock Klub vezetője. A ViharsaRock Fesztivál e heti vendége a Cry Free zenekar volt, akik óriási zenei élményt nyújtottak a koncert hallgatóságának, boldoggá és büszkévé téve így a klub vezetőségét.

Szombat este a Pacsirta utcai Rock Klubban csapott a húrok közé a Cry Free tribute zenekar. A hallgatóság egyöntetűen vallotta, a Cry Free fantasztikusan jól hozta a Deep Purple dalokat.

– Már-már félve mondom, de mit csináljak, ha igaz? Az utóbbi idők egyik legszínvonalasabb koncertjét hallhattuk szombat este a Rock Klubban – fogalmazott Mihály Zoltán. – Sok embernek fogalma sem volt arról, mit takar a Cry Free név, annak ellenére hogy megírtuk, plakátoltuk és hirdettük, hogy a „magyar” Deep Purple jön Orosházára. Aztán a zenekar már a beállásnál megmutatta, mi az a Cry Free. Sokan tudjuk, még a fiatalok közül is, hogy a Deep Purple a hardrock alapja, ismerjük a zenekar dalait, lemezeit, egész pályafutását. Ezeket a 30-40-50 éves nótákat számtalan amatőr, félamatőr de még profi banda is játsza napjainkban is. Sokan fintorognak, amikor tribute-zenekarokról beszélünk, de azoknak csak azt tudjuk mondani: el kell jönni egy AB/CD, vagy egy Cry Free koncertre, és mindenki megbizonyosodhat arról, hogy ezek a csapatok rendkívül hűen tolmácsolják az eredeti bandát. A zenekar játszott már a Deep Purple-lel, Gillanék meg is dicsérték a csapatot. Mi most itt nemcsak megdicsérjük, de egyben meg is köszönjük, hogy eljöttek városunkba. Bánhatja az, aki nem volt ott, mert ismét az élőzene ünnepe zajlott klubunkban! Büszkék vagyunk, hogy mindezt biztosíthatjuk városunk zeneszerető közönségének!

Mihály Zoltán hozzátette, a Cry Free szombat este elhozta azt az érzést, amelyet csak egy Deep Purple koncerten tapasztaltunk. Mivel a Deep Purple nem ért rá eljönni Orosházára, ezért jött helyette a Cry Free, de tényleg olyan volt, mintha az eredeti áll volna színpadra! Hihetetlen precizitás, rendkívül jó hangszer-kezelés, varázslatos dobjáték, és erre még rájött az Ian Gillan és David Coverdale hangját fantasztikusan idéző ének. A rendkívül nehéz, ütemváltásokkal tűzdelt Purple-dalok megszólaltatása nem könnyű feladat. A Cry Free magasra tette a lécet, és átugrotta!

Jövő héten szombaton a Tunyó Örökségét hallhatja a közönség a Pacsirta utcai Rock Klubban 9 órás kezdéssel.

Fotók: Mónus Zoltán gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.