- hirdetés -

Szokásos nyári edzőtáborukat tartják a napokban a Contact K.T.H.E. egyesület kick-boxolói Gyopárosfürdőn. A foglalkozásokon a küzdelmi- és a formagyakorlati szabályrendszerre is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy az őszi versenyszezon során minél jobb eredményeket érhessenek majd el.

Immár hagyománynak számít a Contact K.T.H.E. egyesület életében a nyári edzőtábor, idén július 28. és 31. között, Gyopárosfürdőn tartják foglalkozásaikat. Az edzéseken a klub utánpótláskorú és felnőtt versenyzői egyaránt részt vesznek, összesen 27-en csatlakoztak. Vezetőedzőjük, Puravecz Péter elmondta, hogy a küzdelmi- és formagyakorlati szabályrendszereket is gyakorolják a tábor során.

– Ez egyben egy csapatépítő program, ahol az edzések mellett a legfőbb célunk, hogy még jobban megismerjék egymást a tanítványok. Együtt, egy csapatként kell dolgoznunk. Az edzések szakmai részében egyébként Balogh Dávid, a Flip Unit Team vezetőedzője van a segítségemre, míg a küzdelmi rész során Litauszki László, a kondorosi egyesület vezetőedzője segíti a munkánkat – sorolta Puravecz Péter.

Hozzátette, hogy az edzőtábor egyben egy féléves munkafolyamat lezárása, valamint egy új, reményeik szerint sikeres félév nyitánya. Az egyesület formagyakorlatban versenyző sportolói az elmúlt világkupákon elért eredményeiknek köszönhetően vezetik az országos ranglistákat, ami azt jelenti, hogy a magyar válogatottban is helyet kapnak. A küzdelmi szabályrendszer során is az a céljuk a következő hónapokra, hogy minél több tanítvány elérhesse a válogatottságot.

A sportolók közül Halustyik Cintia elmondta, hogy leginkább az akrobatikus elemekben szeretne még tovább fejlődni.
– Jelenleg ez a legfőbb célom, ezért edzek. Nem volt egyébként unalmas időszak számomra az elmúlt pár hónap sem, hiszen holland, ukrán és német versenyzők ellen is kipróbálhattam magam, indultam magyar kupán, a legutóbbi korosztályos magyar bajnokság során pedig a szervezésből igyekeztem kivenni a részem.

Nagyon hasznosnak tartom a mostani edzéseinket, hiszen az akrobatikát, eséstechnikákat, védést, ellentámadást, valamint a formagyakorlathoz a kéztechnikát is tudjuk gyakorolni – árulta el Cintia, akire októberben magyar bajnokság vár. Itt olyan eredményt szeretne majd elérni, mellyel a Törökországban rendezett Európa-bajnokságon is részt vehet majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.