- hirdetés -

Hagyományos nyári edzőtáborát tartja meg a napokban az Orosházi Városi Tenisz Klub. A foglalkozások során gyorsaságukat, erejüket és állóképességüket is fejlesztették, de egy kisebb csapatbajnokság is színesítette a programot. A nyári időszakban ranglistás verseny és magyar bajnokság is vár még a játékosokra.

A 6 éves tanítványoktól egészen a 21 éves tapasztalt játékosokig vettek részt a fiatal sportolók az Orosházi Városi Tenisz Klub táborában. Az egyesület vezetőedzője, Németh István elmondta, hogy a foglalkozások a kemény munkáról szólnak, hiszen ebben a sportágban a nyári időszak alatt egyáltalán nincs megállás, számos verseny vár a sportolókra a közeljövőben.

– Most vagyunk túl a vidékbajnokságon, majd pár nap szünet volt nekik, amikor elmentek nyaralni, családtagjaikkal találkozni. A mostani hét azonban már teljes egészében az edzőtáborról szólt nálunk. Mindenkinek igyekszünk megtalálni ilyenkor a hozzá illő feladatokat és megtenni mindent a fejlődésük érdekében. Ebben ők is teljes mértékben partnerek – nyilatkozta.

Elmondta, hogy ilyenkor az első nap mindig játékosabb, a beszoktatáson van a hangsúly. A második-harmadik napokon már elkezdték a kondicionáló és gyorsaságfejlesztő foglalkozásokat is, a negyedik és ötödik napon pedig már a tenisz és a technikai gyakorlás kerül előtérbe. Kétszer egy hétig tart a táboruk és mindkét hetet egy kisebb csapatversennyel zárják, melynek a végén a győztesek kupát is kapnak.

A gyerekek közül Kaczkó Ádám is ezt a pillanatot várta a legjobban.
– Én nagyon jól érzem itt magam, sok jó dolgot csinálunk együtt. Már 3-4 éve teniszezem, így sokszor voltam már tenisztáborban, de mindig nagyon élveztem. A személyes kedvenceim ilyenkor persze a pénteki mérkőzések, amikor a kupákért játszunk egymás ellen – mesélte.

A teniszezők közül többen is Gyulára utaznak a jövő héten, ahol ranglistás verseny vár rájuk, míg augusztusban a magyar bajnokságon mutathatják meg, mit tanultak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.