- hirdetés -

„Képzelj el egy tábort, ahol minden nap olyan, mint egy osztálykirándulás.” – szólt az általános iskolás gyerekeknek hirdetett Kiránduló Kalandtábor felhívása. Az izgalmas öt nap során Szegedre és Békéscsabára is elutaznak majd a gyerekek, a hétfőt Orosházán egy lovardában zárták.

Lóápolás és lovaglás várt hétfő délután a Kiránduló Kalandtábor részvevőire. A tizenöt táborozó gyalogosan érkezett meg a Gepárd Lovasiskolába, ahol Hegedűs Titanilla lovastanár várta őket. Minden nap más és más helyszínre látogatnak el vezetőikkel a táborozók, mind fel vannak készülve a sok sétára, hisz ez vár majd rájuk Orosháza mellett a következő napokban Szarvason és Szegeden is. A tábor alapvető célja a környék nevezetességeinek megismerése, és a természetközeli élmények szerzése.

A tábor két vezetőjében közös, hogy mindketten pedagógusok, és mindketten rajonganak a természetért. Tóth Sándor az Eötvös iskola alsós tanítója, kedvenc tárgya a környezetismeret, Oroveczné Egervári Zsuzsanna pedig a Táncsics gimnázium biológiai-természetismeret szakos tanára, akinek szintén testhezálló feladat a körülöttünk lévő állat- és növényvilág bemutatása.

– Sanyival korábban is táboroztattunk már együtt, jól kiegészítjük egymást, én a női lágyságot, ő pedig a férfierőt képviseli – fogalmazott Oroveczné Egervári Zsuzsanna táborvezető. – A tavaly tapasztaltak alapján raktuk össze a mostani programtervet, mindketten arra jutottunk ugyanis, hogy a gyerekek imádnak kirándulni. A táborozóink fel vannak készülve a sok sétára, aminek egyik előnye, hogy közben rengeteget tudunk beszélgetni. Most is, ahogy gyalogoltunk ki a lovasiskolába, megnéztük együtt az utunkba eső templomokat és szobrokat. Sok mindennel képben vannak a gyerekek, de azért nagyon sok új indformációt is tudunk nyújtani a számukra.

A keddi napon Szarvasra utazott a csapat, ahol elsőként a helyi evangélikus templomot látogatták meg, majd a Körösvölgyi Állatpark várt rájuk az ott élő mókusokkal, őzekkel, görényekkel, vaddisznókkal. Szerdán Gyopárosfürdő lesz a cél, csütörtökön pedig a szegedi Vadasparkot és környékét járják majd körbe. A péntek már igazi lazulónap lesz, a gyerekek Békéscsabán a moziban pihenik majd ki a hét fáradalmait.

– A gyerekek nagyon érdeklődőek, rengeteget kérdeznek, és szeretnek új ismereteket gyűjteni – folytatta Oroveczné Egervári Zsuzsanna. – Ezért is döntöttünk úgy, hogy a kirándulások előtt otthoni feladatokat osztunk ki a számukra. A keddi indulást megelőzően például Szarvas nevezetességeinek nézhettek utána, majd miközben végigjártuk együtt a várost, kiderült, ki mire emlékezett az összegyűjtött információkból.

A táborvezetők tizenöt gyermeket fogadtak az e heti turnusban, azt mondják, ennyivel tudnak egyszerre érdemben foglalkozni. A program viszont olyan csalogatóra sikerült, hogy ennél jóval több volt a jelentkező, így augusztusban egy másik gyerekcsapattal ismét lesz Kiránduló Kalandtábort.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.