- hirdetés -

Kétszer egynapos lovastábor helyszíne volt kedden és csütörtökön a Gepárd Lovas Egyesület, a kezdő és a már tapasztaltabb lovasok is megtalálhatták számításaikat.

Az iskolai szünetek során a Gepárd Lovas Egyesületben előszeretettel szerveznek táborokat a gyerekeknek, ami most a tavaszi szünet alatt sem volt másként. Kétszer egynapos foglalkozásokon vettek részt a kezdő és már haladó lovasok, először kedden, majd április 4-én, csütörtökön.

– Ezúttal osztálylovaglással, vagy épp egy kis fejlesztő foglalkozással készültünk. A még kezdő, a lovaglással még csak ismerkedő gyerekeknek az alapokat tanítjuk, de a már tapasztaltabbaknak is különböző feladatokkal vártuk. Elégedettek vagyunk a tábor létszámával, hiszen ennyi fiatallal közösen már jó és minőségi munkát lehet végezni – nyilatkozta Hegedűs Titanilla.

Az egyesület vezetője elmondta, hogy náluk mindig zajlik az élet, hiszen nemrég is szép sikereket értek el egy versenyen, de az április 20-án, Jászkarajenőn rendezett megmérettetést is várják már, de Hódmezővásárhelyre is mennek majd. Nyáron pedig újabb lovastáborokkal készülnek, 4 hobbitábor és 3 edzőtábor is tervben van. Ezen kívül még június közepére egy családi napot is szerveznének az egyesület lovasainak, segítőinek.

Utóbbi rendezvény egyébként akár egy születésnapi ünnepségnek is megfelelhetne, hiszen a Gepárd Lovas Egyesület éppen tavaly júniusban indult útjára. Hegedűs Titanilla egyébként már 20 éve foglalkozik lovakkal, főleg díjugratással. Ez a szakág egyik tanítványának, Bodnár Hannának is nagy kedvence, aki lelkesen ült fel csütörtökön délelőtt is lova nyergébe vagy segített a többieknek a feladatok teljesítésében, a kezdő lovasok betanításában.

– Nyolc hónappal ezelőtt csatlakoztam az egyesülethez, amiben nagy szerepe volt annak, hogy nagyon szeretem az állatokat, különösen a lovakat. Emellett egy fizikailag is jó előnyös tevékenység, segíti az állóképességet, erősít. Volt már részem western lovaglásban, lovaskocsizásban, ügyességi feladatokban és osztálylovaglásban is, talán az utóbbit mondanám kedvencemnek az ugratás mellett – sorolta lelkesen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.