- hirdetés -

Századik születésnapját ünnepelte Boér Ernő az Ezüstfenyő Idősek Otthonának lakója. Életében sok megpróbáltatáson ment keresztül, de éppen ez erősítette meg őt. Egészen 99 éves koráig saját magát látta el, elmondása szerint pihenni ment az idősek otthonába, valamint családja válláról is szerette volna levenni az aggódás terhét.

Ernő bácsi 1922-ben született Magyarbánhegyesen. Szülei az első világháborúban menekültek el Erdélyből. A papi hivatást szerette volna választani, de az újabb háború megakadályozta, és frontra került. Ezután Hódmezővásárhelyre ment, ahol a Magyar Államvasutaknál kapott munkát. 1956 októberében azonban elbocsátották majd le is tartóztatták őt. A Szegedi Csillag Börtönben töltött pár nap után hazaengedték, de rendőri felügyelet alatt tartották.

A család, a négy gyermekkel Székkutasra költözött, ahol alkalmi munkákból éltek. Ezután, 1960-ban egykori jó barátja hívta el, hogy dolgozzon mint elnök, az akkor alakuló TSZ-nél. Ehhez elvégezte a képesített és mérlegképes könyvelői tanfolyamot és Kaszaperen lett főkönyvelő. Több mint harminc TSZ számviteli munkáját segítette. Tudását a Szarvasi Főiskola diákjaival is megosztotta, valamint ő maga vezetett könyvelői tanfolyamokat a későbbiekben.

Ernő bácsi 1968-ban került családjával Orosházára. Nyugdíjazása után is több éven át segítette a TSZ-ek munkáját. Négy gyermeke öt unokával, és hat dédunokával ajándékozta meg. Kiemelte, hogy számára a hosszú élet titka az, hogy az életében történt események igencsak megerősítették őt.

Az Ezüstfenyő Idősek Otthonában 100. születésnapja alkalmából Dávid Zoltán polgármester is köszöntötte őt. Emléklappal és egy üveg vörösborral kívánt neki boldog születésnapot és további szép éveket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.