- hirdetés -

Idén is a Táncsics Mihály Gimnázium tornaterme adott otthont az orosházi Contact K.T.H.E. egyesület szervezésében a kick-boxolók formagyakorlati országos bajnokságának. A hagyománnyá váló versenyen az előző évekhez képest tovább nőtt a létszám, pusztakezes és fegyveres kategóriákban is sok tehetséges fiatal mutatta meg ügyességét.

A formagyakorlati szabályrendszer ugyan jelen volt az elmúlt évek során a kick-box világában, az igazi áttörés azonban 2018-ban következett be. Ekkor rendezték meg a szakág első korosztályos versenyeit, ebből pedig az orosházi egyesület is a kezdetektől fogva tevékenyen kivette a részét. Az elmúlt évek során már több ízben adtak otthont a kategória korosztályos országos bajnokságának, ami idén július 2-án is folytatódott.

Idén neveztek a legtöbben a versenyre (Fotó: Takács Csaba)

Puravecz Péter, a Contact K.T.H.E. vezetőedzője elmondta, az előző évekhez képest még tovább nőtt a létszám.
– Idén 52 nevezés érkezett, ami tekintve, hogy 2015-ben még csak 3-an voltunk ilyen versenyen, óriási előrelépés. Egyre népesebb a mezőny, és ami külön öröm számunkra, hogy a 7 éves gyerekektől kezdve egészen a junior korosztályig érkeztek fiatal tehetségek – mondta.

A rendezvény megnyitója során először Puravecz Péter ismertette a versenybeosztást és mutatta be az esemény pontozóit, majd a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, shihan Gregor László köszöntötte a megjelenteket és kívánt sok sikert a fiataloknak gyakorlataik bemutatásához.

A sportolók ezúttal is pusztakezes és fegyveres kategóriákban bizonyíthattak, ezen belül pedig zenés és kreatív kategóriában mutatkozhattak be a pontozóbíróknak. Az orosházi sportolók a szervezés mellett egy különlegességgel is készültek a közönségnek, Zahorecz Noel és Brebovszky Zoltán a tricking nevű kategória látványos elemeit mutatták be. Bíznak benne, hogy ezt a kategóriát hosszabb távon is meg tudják majd valósítani és be tudják mutatni a nemzetközi szövetségnek is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.