- hirdetés -

Az Üveg Nemzetközi Éve alkalmából számos rendezvénnyel készülnek. A programsorozatot a város három üveggyára, az önkormányzat és a Bohus-Lugossy Alapítvány közösen hozta létre.

Júliustól októberig gyárlátogatásokat szerveznek, hogy az emberek jobban megismerjék az üzemeket. Az O-I Hungary Kft. időpontjai szeptember 30., október 21. és november 18. Az OROSházaGLAS szeptember 9-én, október 7-én és október 21-én várja a látogatókat. A Guardian Orosháza Kft. pedig szeptember 17-én és október 15-én fogadja az érdeklődőket. Az időpontokra a Bohus-Lugossy Alapítvány weboldalán lehet regisztrálni.

Szeptember közepén a városi Üvegnap ad majd otthont az Üveg Éve több programjának. Az üveggyártás múltját és jelenét is megismerhetjük, valamint az üveg újrahasznosítási folyamatát is bemutatják. A gyerekek a Bohus-Lugossy Alapítvány mobil üveghutájával kipróbálhatják az üvegkészítést. Szeptemberben, az iskola indulásával rajzpályázatot is hirdetnek majd a gyerekeknek, az év végén pedig az üveggyárak az önkormányzattal közösen ültetnek majd el egy-egy facsemetét, hogy emléket állítsanak az Üveg Évének.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.