- hirdetés -

Két évnyi, pandémia miatti kihagyást követően, idén újra megtartották a hagyományos zombai falunapot. Mint az elmúlt jó években mindig, most is volt főzőverseny és ezen természetesen ott voltak a testvértelepülés, Orosháza képviselői is.

A zombai falunapon rendszerint az Orosházi Kolbászklub egy-egy csapata képviseli városunkat. A kolbászosok szeretnek Zombára menni, a zombaiak pedig szeretik, ha mennek. Most is szeretettel fogadták őket, a mieink pedig hagyományosan kis ajándékkal kedveskedtek. Könyv, kis pálinka, és pár kedves, városunkra jellemző apróság volt a csomagban.

Az idei falunapon épp egy tucat főzőcsapat gyújtott a bogrács alá. Volt marhapörkölt, birkapörkölt, többen főztek kakast és voltak közelebbről meg nem határozható különlegességek is. Az orosházi küldöttség – Bíró Béla és neje, Bába István és neje, Janicsek Zoltán és neje és az ukrajnai „fogadott klubtag”, Sin Veronika – kakaspörköltet készített, orosházi módra, juhtúrós, kapros galuskával. A főszakács Bíró Béla volt.

Az orosházi csapat ezúttal sem talált legyőzőre (Fotó: kolbászklub)

– Ilyen alkalmakkor a zsűri csak egy-egy falatot kóstol a leadott versenyműből. Már a mi ételmintánk fogyásából lehetett sejteni, hogy nem sikerült rosszul. Végül az orosházi kakas kikaparta a „gyémánt félkrajcárt”, elhozta a zsűri első díját – meséli Bíró Béla.

Serleg és oklevél tanúsítja a kolbászklubosok hozzáértését.

Az eredményhirdetés után, a rendezvény zárásaként az orosháziak kellemesen elbeszélgettek a polgármesterrel és a többi vendéglátóval. Ehhez persze előkerült egy pohárkával a finom zombai borból is.

Az Orosházi Kolbászklub tagsága számára mostantól kitört a nyári szünet. Legközelebbi „fellépésük” várhatóan szeptemberben, Romániában, Vajasdon, majd a Csabai Kolbászfesztiválon lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.