- hirdetés -

Fontos útberuházást jelentett be Erdős Norbert országgyűlési képviselő. Közel kétmilliárd forintból megújul a Kunágota-Dombiratos-Kevermes út tíz kilométeres szakasza.

A 4438-as jelzésű mellékút Kunágotát Dombiratossal összekötő szakasza egyes pontokon mára – ne szépítsük a dolgot (nem is szokásom) – szinte életveszélyessé vált. Már korábban is sokat jártam ezen az úton, és nem volt kérdéses számomra, hogy amint tehetem, intézkedni fogok az útburkolat helyreállítása érdekében – hangsúlyozta Facebook-bejegyzésében az országgyűlési képviselő.

– Jó híreim vannak az üggyel kapcsolatban! A Magyar Közút megyei igazgatóságával együttműködésben sikerült elérnünk, hogy Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében közel 10 kilométer hosszan megújulhasson a Kunágota – Dombiratos – Kevermes útszakasz – folytatta a képviselő.

A munkálatok a tervek szerint még ebben az évben be is fejeződnek, a projekt közel 2 milliárd forintból valósul meg. A tervek szerint két réteg aszfalttal terítik majd le az úttestet, az útszéleket helyreállítják, közel 5600 négyzetméteren pályaszerkezeti csere is lesz, az úttartozékokat, úgy mint a jelzőtáblákat, útszélességet jelző oszlopokat, kilométer táblákat, szalagkorlátokat újakra cserélik, valamint a burkolati jelek tartós festéssel készülnek.

A felújításokat követően az út szélessége immár hat méter lesz, ami jóval biztonságosabbá teszi a közlekedést, illetve nagyban javítja majd a környező infrastruktúrákhoz és közszolgáltatásokhoz történő hozzáférést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.