- hirdetés -

Negyvenkét kitűnő tanulóval zárta a 2021/2022-es tanévet az Eötvös József Katolikus Általános Iskola. A június 23-án rendezett tanévzárón volt rész jutalmakban és búcsúban egyaránt. A már hagyománynak számító Eötvös-díjat idén is egy diák és egy pedagógus kapta meg.

Az Eötvös iskola tanévzáróján az iskola diákjai és pedagógusai közül nem tudott mindenki részt venni. A Határtalanul Pályázat keretében többen kirándulni indultak Erdélybe, így kisebb létszámmal rendezték meg az idei évzárót a hagyományoknak megfelelően a sportcsarnokban.

– Szombaton a nyolcadik osztályosok ballagásán, már megérintett bennünket a búcsú hangulata. Büszkék vagyunk a kitűnő tanulóinkra, akik negyvenketten vannak és minden diákunkra, aki megtartotta korábbi eredményét, illetve, aki javítani tudott a félévi bizonyítványán – mondta Korcsok Marianna, igazgatónő.

– Iskolánk tantárgyi átlaga alsóban 4,68, felsőben pedig 4,18. Köszönöm a segítséget a szülőknek, a kollégáknak pedig a színvonalas munkát. Hamarosan minden diáknak elkezdődik a nyári szünidő – tette hozzá.

Az önfeledt játék, és szórakozás mellett az igazgatónő felhívta a figyelmet arra, hogy kerüljék a nyári veszélyeket. Kérte a diákokat, hogy a telefonon kívül fordítsanak figyelmet a könyvekre is, illetve a személyes kapcsolattartás és közös játék élményére.

Az évzáró a szülői elismerésekkel folytatódott. Négy végzős tanuló édesanyja vette át a virágot, amelyet nyolc éven át tartó munkájukért kaptak. Angol versenyen elért kiemelkedő eredményeikért oklevelet és ajándékcsomagot kapott hat tanuló. Jeles magatartásért, szorgalomért, kiemelkedő sport és tanulmányi eredményért, közösségi munkáért idén huszonkilenc tanuló kapott nevelőtestületi dicséretet. Mindemellett az iskola kiváló sportolóit, is díjazták, valamint a jó tanuló, jó sportoló oklevelet is harmincöt diák vehette át ebben a tanévben.

A ballagó nyolcadikosok közül öt tanuló kapott oklevelet példás szorgalmukért, közösségi munkájukért. Polgármesteri elismerésben három diák részesült. Orosháza Város Önkormányzatának jutalmát Molnár Barbara, Pipis Zsombor és Olajos Szandra, nyolcadik osztályos tanulók vehették át.

A tanulói Eötvös-díjat idén Pipis Zsombor érdemelte ki. A nyolc év alatt tanulmányi és sport eredményei is kimagaslók voltak. Matematikai, természettudományos, idegen nyelvi és szavaló versenyeken is részt vett. Emellett birkózásban, mezei futásban, váltófutásban, távolugrásban is remekelt. Tagja volt az iskola labdarúgó, kézilabda és kosárlabda csapatának. Az OMTK-ULE meghatározó tagja. 2020-ban az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiállított jó tanuló és jó sportoló díjat nyert.

A pedagógusi Eötvös-díjat Tóthné Somogyi Mária kapta, aki 1986 óta foglalkozik tanítással. Kezdetben óvónőként dolgozott, majd tanító és dráma tanár lett. Az iskola színjátszó szakkörét húsz évvel ezelőtt alapította. Úgy tartja: „A jó iskola az óvoda folytatásaként játszva tanítja a gyerekeket. Játék, tapasztalás, tanulás. Ez a hármas egység fejleszti komplex módon az egész személyiséget.”

Az évzáró vége előtt a tantestület és a diákok búcsút intettek Gombkötő Valéria tanárnőnek, aki 1988 óta tanított az Eötvös iskolában. A tanítónő negyven éves pedagógiai pályafutása után vonul nyugdíjba. A gyerekek öleléssel búcsúztak szeretett tanárnőjüktől. Az ünnepség után a diákok saját termükbe vonultak, ahol megkapták a bizonyítványokat és a jeles tanulók könyvjutalomban részesültek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.