- hirdetés -

Fontos mérföldkőhöz érkeztek az Eötvös iskola végzős tanulói. Szombaton utoljára csengettek be nekik az intézményben, jövőre már a középiskolában folytatják a tanulmányaikat.

Virággal a kezükben vonultak az iskola előtti Eötvös térre, ahol jelképesen galambokat engedtek szabadon, majd innen a feldíszített sportcsarnokba vezetett az út, ahol teljesen megtelt a lelátó a büszke szülőkkel, hozzátartozóval. Összesen két osztály, 49 tanulója vett búcsút az Eötvös iskolától, elsőként az intézményvezető, Korcsok Marianna szólt hozzájuk.

– Az elválás mindig fáj, még akkor is, ha a folytatás kellemes, új reményeket keltő. Valami mégis megszűnik, valaminek nincs folytatása, vége van. Számotokra ez az alapfokú oktatást jelenti, hiszen befejeztétek általános iskolai tanulmányaitokat. Az út, amelyre nyolc évvel ezelőtt ráléptetek lassan valóban véget ért – kezdte beszédét Korcsok Marianna – A búcsúzás mitől lesz több egy nyelvtani fogalomnál, a tartalmat mindig ti, diákok töltitek meg. 2015-ben a szülői kezeket szorongatva, bátortalanul, de kíváncsian léptétek át az intézmény küszöbét. Igazi gyerekként viselkedtetek, akik sokszor borzoltátok az idegszálainkat, ugyanakkor számtalan közös élményt, boldog, vidám pillanatot szereztetek nekünk – tette hozzá az igazgató.

Az ünnepségen Iványi László esperes plébános a Bibliából idézett, majd megáldotta a pogácsakenyereket, amik azután a végzősök tarisznyájába kerültek. Az atya szavai után a hetedikesek búcsúztak a ballagóktól. Végül a végzős osztályok néhány tagja – képviselve a ballagókat – köszönték meg a tanárok, szülők támogatását, amit az elmúlt nyolc évben kaptak tőlük.

Az ünnepségről készült képgaléria, az Eötvös iskola Facebook-oldalán található linken érhető el.

Kiemelt fotó: Eötvös iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.