- hirdetés -

Az Egy Más jövőÉrt Alapítvány sikeres pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt-hez a „Civil szervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjainak megvalósítására és működésének biztosítására fordítható összevont támogatás 2022” című pályázati kiírásra.

Halustyik Éva, az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata intézményvezetője, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a pályázatuk pozitív elbírálásban részesült. A Nemzeti Együttműködési Alap Új nemzedékek jövőjéért kollégiuma döntése alapján a 150 000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert az alapítványt.

– Ezt működésére, illetve szakmai fejlesztésére fordítjuk. A rendelkezésünkre álló összeg egy részéből  az adminisztráció költségeit finanszírozzuk, valamint szervezetfejlesztő tréning megvalósítását is tervezzük pszichológus vezetésével, melyen az alapítvány munkáját segítő önkéntesek, a kuratórium tagjai és szakemberek vesznek részt – sorolta Halustyik Éva. – Célunk a résztvevők közötti kapcsolat kiépítése és fejlesztése, az egymás közötti kommunikáció javítása, a tagok közötti kohézió erősítése. Terveink szerint az önkéntesek bevonásával új tudás, tapasztalat, nézőpont kerül a szervezetbe. Pozitív kihívást jelent a szervezet számára is új embereket integrálni. Alkalmazzuk a társadalmi érzékenyítés egy formáját, hiszen nem csak az önkénteshez, hanem rajta keresztül a tágabb társadalmi környezethez is eljuthatnak a fontos üzeneteink – tette hozzá a vezető.

Az alapítvány elnöke foglalta össze, mire fordítják a támogatást (Fotó: Horváth Bence)

Az alapítvány 2000-ben jött létre. Az eltelt időszak alatt számos prevenciós programot szervezetek a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek és családok megsegítése érdekében. A „Tegyünk érte közösen! – Helyi komplex program Orosháza társadalmi integrációjáért” elnevezésű pályázat keretén belül tanulást elősegítő programokat (korrepetálás, tanulás-módszertani tréning, pályaorientációs foglalkozások, szociális-emocionális képességfejlesztő tréning) szerveztek a település 2. sz. szegregált, és 3. számú szegregációval veszélyeztetett területén élő általános iskolás korosztály számára. Szintén ezen célcsoport számára – kirándulásokat, táborokat, speciális játszócsoportot és játékterápiás foglalkozásokat valósítanak meg 2023. március végéig. A szülők számára életvezetési-, és addiktológiai tanácsadáson történő részvétel lehetőségét biztosítják.  

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.