- hirdetés -

Egy nagy zsáknyi kupakkal érkezett meg ma délelőtt a Kemény Gábor Technikum küldöttsége az Eötvös József Katolikus Általános Iskolába. A békéscsabai középiskola diákjai és dolgozói is szeretnének segíteni Ákosnak, a harmadik osztályos leukémiás kisfiúnak.

Június 14-ének délelőttjén gördült be az Eötvös iskola elé az az autó, amely a BSZC Kemény Gábor Technikumban gyűjtött kupakokat szállította Orosházára. Az iskola egyik oktatója, Tuska Katalin az Orosházi Élet hasábjain olvasott egy korábbi kupakszállítmányról, amelyet a Rotary Club juttatott el a soltvadkerti műanyagfeldolgozó üzembe, ahol aztán pénzre váltották az egyébként értéktelen apró tárgyakat.

Tuska Katalin, Korcsok Marianna és Dér Ildikó (Fotó: OrosCafé)

– Orosházi vagyok, és a helyi újságban olvastam a gyűjtési akcióról. Nagyon szerettem volna segíteni Ákoson és családján, ezért – előbb családon belül – elkezdtünk neki kupakot gyűjteni. Majd ezt a gondolatot továbbvittük, és kiterjesztettük az akciót iskolai szintre, hisz tudtuk, így sokkal rövidebb idő alatt sokkal többet fogunk gyűjteni. Kívánjuk Ákosnak, hogy mielőbb gyógyuljon meg, hogy visszatérhessen szeretett iskolájának falai közé – mondta Tuska Katalin.

A gyűjtés a Kemény Gábor Technikumban folytatódik. Ha ismét összejön egy nagyobb mennyiségű csomag, újra útnak indulnak majd Katalinék.

Dér Ildikótól, az Eötvös iskola pedagógusától, a gyűjtés koordinátorától megtudtuk, a nyári szünet ideje alatt is be lehet majd adni a kupakokat a katolikus iskolába. A következő szállítmány a tervek szerint szeptemberben indul majd el Soltvadkertre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.