- hirdetés -

Egy sok feladattal, rendezvénnyel és nem utolsósorban sikerekkel teli tanévet zárt le június 13-án a Petőfi Művelődési Központ színháztermében a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A rendezvényen az intézmény eredményes és búcsúzú növendékei is felléptek, de díjakat és könyvjutalmakat is átvehettek a diákok.

Csordultig telt a Petőfi Művelődési Központ színházterme diákokkal, szülőkkel, hozzátartozókkal, június 13-án tartotta meg 2021/2022-es tanévének záró ünnepségét a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. Az intézmény elmúlt két éve során a tanszakok csak zárt körűen tudták értékelni a diákok munkáját a koronavírus-járvány korlátozásai miatt, ezúttal viszont minden adott volt egy emlékezetes estéhez.

A rendezvény a vendégek köszöntésével és a Himnusszal vette kezdetét, majd a nyitó műsorszámot Debreceniné Szabó Szilvia növendékei, Duray Bori, Dominkó Villő és Debreceni Kincső adták elő furulyán, ők Gyulán és Érsekújváron vettek részt versenyeken a közelmúltban és hoztak el szép eredményeket.

A vonósnövendékek közül ketten is idén fejezték be alapfokú művészeti tanulmányaikat. Palacsik János és Csizmadia Laura alsós koruk óta zenélnek, idén érettségiznek. Diáktársaik, Dobrai Ádám és Molnár Marcell szintén hegedű tanszakon tanulnak, számos fellépésen, szóló- és kamaraversenyen vettek már részt. Jankó Zita és Csernainé Erős Ella tanítványai ezúttal is felléptek diáktársaik és családtagjaik előtt.

Palacsik János és Mikulás Kata emellett polgármesteri elismerésben is részesültek, melyet Bojtor István alpolgármester adott át nekik.
– Azt hiszem ez az év volt a legemlékezetesebb az összes közül, ősszel részt vettünk egy kamaraversenyen, ahol aranyminősítésben részesültünk, most pedig még gőzerővel készülünk a pénteki záró hangversenyünkre, ami bízom benne, hogy méltó zárása lesz az elmúlt 12 évnek – nyilatkozta boldogan Palacsik János.

A fellépések sorozata Tóth Nikolett produkciójával folytatódott, aki két hete egy országos musical verseny döntőjébe jutott, egy nemzetközi énekversenyen pedig különdíjban is részesült. A produkciókat követően Kardosné Bánhidi Éva, az intézmény igazgatója értékelte az elmúlt hónapok eseményeit és a mögöttük hagyott tanévet.

Kiemelte, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a 2021/2022-es tanévnek is ugyanazzal a céllal vágtak neki: folytassák a színvonalas oktató-nevelő munkát, ennek keretében pedig a művészetet ismerő, szerető és értő gyerekeket neveljenek, a legtehetségesebbeket szakirányú pályára készítsék fel.

– A vírus által meghatározott időszak ellenére a tanulói létszám alakulása évek óta kiegyensúlyozott, a statisztika alapján a telephelyekkel együtt összesen 323 zenész, 199 képzőművész és 137 táncművészeti szakos növendékkel rendelkezünk. A vírushelyzet egyébként az első félév oktatására is rányomta a bélyeget, a karácsonyi koncert is online formában valósult meg.

A táncosok számára is nagy nehézséget okozott az online oktatás, így szerencsére az ő gálaműsoruk nemrég végre rendes körülmények között zajlott, csakúgy mint az idei év hangszerválasztó rendezvénye – sorolta az igazgatónő, majd felolvasta a művészeti iskola növendékeinek elért eredményeit, idén is sok szép eredménnyel és minősítéssel gazdagodtak a tanulók.

A kiváló teljesítményt elért, valamint a művészeti iskolától búcsúzó diákok a rendezvény végén oklevelet vagy könyvjutalmat kaptak egész éves munkájukért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.