- hirdetés -

Kalocsán rendezték meg idén a 26. Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Verseny döntőjét. A megmérettetésen részt vett a Táncsics Mihály Gimnázium csapata is, akik végül a győzelmet is megszerezték.

A Magyar Vöröskereszt Országos Igazgatósága, Bács-Kiskun Megyei Szervezete, valamint a helyi vöröskereszt szervezésében Kalocsa adott otthont az idei Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Verseny döntőjének, ahol 13 szakmai, pihenő és vöröskeresztes állomás várt a megyék legjobb csapataira. A feladatok során nagy hangsúlyt kaptak a gyermekjogi alapismeretek, a képernyő kisdedekre gyakorolt hatásának bemutatása, valamint az első magyar orvos, Hugonnai Vilma munkássága.

A gondozási megmérettetésen a csapatok bemutathatták kreativitásukat is. A fürdetés mellett a fiatalokra bízott gyerkőc ételét is el kellett készíteniük, bábjátékkal bemutatni a feladatot, a fél éves kis testvérnek bepakolni a közelgő utazásra, amely ki van téve az időjárás komoly változásainak. A külön kiemelkedő feladatok közé tartozott a kamasz gyermekek és az újszülött baba közös életterének kialakítása vagy éppen a szobatisztaságra nevelés megfelelő lépései, ahol hibapontnak számított a beszélgetés, a játék vagy az étkezés a bilin.

A zsűri az állomások során szerzett pontokat összesítve állapította meg a csapatok közti végeredményt. A megmérettetésen részt vett a Táncsics Mihály Gimnázium csapata is, akik végül meg sem álltak az első helyig. A csapat tagjai az iskola 10.B osztályának tagjai, Kancsó Hanna, Bába Kamilla és Dencsi Virág voltak, felkészítőik Dr. Szuláné Lánczi Katalin védőnő és Mikulás Rolandné, az iskola pedagógusa voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.