- hirdetés -

Energetikai korszerűsítést végezhet a mezőkovácsházi önkormányzat a Hősök tere 6. számú épületén, amely ma és a jövőben is több közszolgáltatónak biztosít irodát. A fejlesztéshez szükséges közel 87 millió forintos támogatást Erdős Norbert, Dél-Békés országgyűlési képviselője közbenjárásával nyerte el a járásszékhely települése.

A korszerűtlen, lelakott szocreál épületben jelentős ügyfélforgalmat bonyolít a falugazdász, a Tanoda, az Egészségfejlesztési Iroda és a Víziközmű Iroda, a tulajdonosa és a fenntartója pedig maga az önkormányzat. A most elnyert TOP-Plusz forrásból komplex energetikai beruházást valósíthat meg Mezőkovácsháza. Az épület homlokzat- és födémszigetelését, a külső nyílászárók cseréjét, 9,20 kW-os napelemes rendszer telepítését, valamint új központifűtési rendszer kiépítését tervezi az önkormányzat. Szükséges továbbá biztosítani az épület akadálymentes használatát, ehhez egy külső rámpát és egy mozgáskorlátozott mosdót alakítanak ki.

– A beruházás több szempontból is fontos a település számára. Az egyik tényező, hogy hozzájárul az önkormányzata energiatakarékossági és környezettudatossági célkitűzéseinek megvalósításához. Nem utolsó sorban pedig az épület használói számára, mind az itt dolgozóknak, mind az ügyfeleknek teljesen új komfortfokozatot biztosító körülményeket teremt – tájékoztatta portálunkat a beruházás szükségességéről Erdős Norbert országgyűlési képviselő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.