- hirdetés -

Gyönyörű pillanatokban lehetett része azoknak a szülőknek, nagyszülőknek és rokonoknak, akik június 8-án az Eötvös Iskola lelátóján foglaltak helyet. A koronavírus miatt elmaradt Eötvös bál keringőjének bemutatóját pótolták a nyolcadik osztályos tanulók.

Az Eötvös bálnak minden évben az Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvoda sportcsarnoka ad otthont. Az elmúlt időszak azonban megnehezítette a dolgokat, a vírus, ahogy sok más eseménynek, ennek is útját állta. Úgy tűnt, hiába tanulták meg az iskola diákjai a már hagyománynak számító keringőt, nem fogják tudni előadni családjaik előtt. Így nagyon boldogan fogadták a hírt, hogy mégis sikerül megmutatniuk, mivel készültek volna a bálra.

A nyolcadikos évfolyam tanulói izgatottan várták a napot. A testnevelés órákon próbáltak, hogy minden a lehető legtökéletesebben menjen.

– Tavasszal lett volna megrendezve az Eötvös bál, amelyre a végzős nyolcadikosokkal készültünk. Most végre ünnepélyes keretek között bemutathatják a szülőknek is. Úgymond mint egy kis szalagavató, búcsúztatják el a nyolc évet – mesélte Papp Balázs, táncpedagógus.

A lányok csoda szép fehér ruhákban, a fiúk fekete frakkban vonultak be a csarnokba.

– Szeptember óta tanuljuk már ezt a táncot. Nagyon izgulok, mert bármi történhet, de azért magabiztos vagyok – mondta a nyolcadik osztályos Kókai Zoé.

– Próbálok én is magabiztos lenni. Igazából nem nagyon izgulok. Szeretném a legjobb tánctudásomat megmutatni. Nagyon örülünk, hogy adódott ez a lehetőség, mert sokat készültünk – tette hozzá Pipis Zsombor.

A fiatal végzősök nagyon szép koreográfiát mutattak be. A keringő után ajándékkal köszönték meg Papp Balázsnak, hogy megtanította nekik a táncot. Ezután – habár nem volt a tervben – a nyolcadikosok lehívhatták szüleiket, nagyszüleiket, testvéreiket, hogy együtt keringőzzenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.