- hirdetés -

Támogatni a vállalatok és intézmények innovációs törekvéseit, motiválni technológiai fejlesztéseiket – ebből a célból hozta létre évekkel ezelőtt az InnoMax Díjat, melyet idén is három kategóriában vehettek át az érintett szervezetek képviselői. Köztük a Kossuth iskola tanára, Mészáros Melinda, aki az orosházi Németh Imre Alapítványt képviselte.

Az Invitel Solutions jogelődje, az Invitel 6 évvel ezelőtt hozta létre az InnoMax Díjat, hogy támogassa a hazai vállalatok innovációs törekvéseit és felhívja a figyelmet ezeknek a cégeknek fejlesztéseire és erőfeszítéseire. Az elmúlt években számos, már megvalósult fejlesztést díjazott a szakmai zsűri. Az idei díjazottak között, a rendezvényen nagy visszatérőként bemutatott orosházi Németh Imre Alapítványt is megtalálhatjuk, mely abból a célból jött létre, hogy orosházi diákokat támogasson.

Az alapítvány folyamatosan fejleszti eszközparkját és mára már a LEGO robotok vásárlásától a VR szemüvegek beszerzéséig jutottak. „InnoMax” újdonság címmel leadott pályázati anyagukkal egy új generációs VR szemüveg beszerzését tervezték, mellyel a – már eddig is jelentős sikereket elérő diákok tovább programozói-, robotika- valamint drón versenyen indulhatnak. Az InnoMax zsűrije által odaítélt díjat Mészáros Melinda, a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium pedagógusa vehette át az alapítvány nevében.

A következő időszakban egyébként, június 9-én, 16-án és 23-án 15 és 18 óra közötti időpontokban drón tanfolyamot is indítanak az érdeklődő, 16 év fölötti gyerekeknek a Kossuth iskolában, mellyel akár A1/A3-as kategóriában is szerezhetnek jogosítványt drónra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.